-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 479.2 קק״ל 1916.9 קק״לפחמימות 38.0 גרם 151.9 גרםשומן 41.1 גרם 164.5 גרםנתרן 43.8 מ״ג 175.2 מ״גחלבון 17.3 גרם 69.3 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 24.7 גרםשומן רווי 3.5 גרם 13.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 82.6 מ״ג 330.5 מ״גברזל 1.2 מ״ג 4.9 מ״גאשלגן 486.6 מ״ג 1946.5 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
פחמימות38 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 479.2 קק״ל 1916.9 קק״לפחמימות 38.0 גרם 151.9 גרםשומן 41.1 גרם 164.5 גרםנתרן 43.8 מ״ג 175.2 מ״גחלבון 17.3 גרם 69.3 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 24.7 גרםשומן רווי 3.5 גרם 13.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 82.6 מ״ג 330.5 מ״גברזל 1.2 מ״ג 4.9 מ״גאשלגן 486.6 מ״ג 1946.5 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.6 מ״גסגור
מרכיבים 17 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
טופו מוקפץ
-
100 גרם אטריות שעועיתלמתכון דל פחמימה - להחליף בשני זוקיני נוספים
-
2 זוקיני ירוק בינונייםחתוכים לרצועות דקות - זודלס
-
300 גרם טופו קשהחתוך לקוביות בגודל 1 ס״מ, או חזה עוף/סינטה
-
1 כף שמן זית
-
1 כוס עגבניות שריחצויות
-
2 גבעולי בצל ירוקקצוצים
-
1/2 צרור כוסברהקצוצה
-
3 גבעולי נענערק העלים - קצוצים
-
3 גבעולי בזיליקוםרק העלים - קצוצים
-
50גרם או 1/2 כוס שקדים קלוייםללא מלח
רוטב
-
2 כפות רוטב סויה דל נתרן
-
2 כפות סירופ מייפל
-
1/4 פלפל צ’ילי אדום בינוניקצוץ
-
2 שיני שוםכתושות
-
2 כפות שמן שומשום
-
3 כפות שמן זית
-
3 כפות מיץ לימון
אופן הכנה
- משרים את אטריות השעועית במים רותחים למשך רבע שעה ומסננים.
- מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים ווק, מוסיפים כף שמן זית ומקפיצים את הזוקיני במשך 2 דקות. מסירים מהווק.
- מוסיפים לווק את הטופו ומקפיצים במשך 2-3 דקות. מוסיפים 2 כפות מהרוטב עד שקוביות הטופו מזוגגות וסופגות היטב את הטעמים.
- מערבבים את אטריות השעועית והטופו המתובל בקערה גדולה. מוסיפים שרי, בצל ירוק, עשבי תיבול ושקדים קלויים, מוסיפים רוטב, מערבבים ומגישים.
אופן הכנה
- משרים את אטריות השעועית במים רותחים למשך רבע שעה ומסננים.
- מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים ווק, מוסיפים כף שמן זית ומקפיצים את הזוקיני במשך 2 דקות. מסירים מהווק.
- מוסיפים לווק את הטופו ומקפיצים במשך 2-3 דקות. מוסיפים 2 כפות מהרוטב עד שקוביות הטופו מזוגגות וסופגות היטב את הטעמים.
- מערבבים את אטריות השעועית והטופו המתובל בקערה גדולה. מוסיפים שרי, בצל ירוק, עשבי תיבול ושקדים קלויים, מוסיפים רוטב, מערבבים ומגישים.
הערות
- כדי לצמצם את כמו הפחמימות אפשר להחליף את אטריות השעועית ברצועות דקיקות של זוקיני - שחותכים בעזרת קולפן ז׳וליינים או מנדולינה.
הערות
- כדי לצמצם את כמו הפחמימות אפשר להחליף את אטריות השעועית ברצועות דקיקות של זוקיני - שחותכים בעזרת קולפן ז׳וליינים או מנדולינה.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובה (1)
ניסיון