-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 40.0 קק״ל 998.8 קק״לפחמימות 1.5 גרם 37.8 גרםשומן 3.4 גרם 85.6 גרםנתרן 31.6 מ״ג 790.8 מ״גחלבון 1.2 גרם 29.7 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 28.5 גרםשומן רווי 0.4 גרם 9.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.6 מ״ג 191.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 15.3 מ״ג 382.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.8 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות2 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 40.0 קק״ל 998.8 קק״לפחמימות 1.5 גרם 37.8 גרםשומן 3.4 גרם 85.6 גרםנתרן 31.6 מ״ג 790.8 מ״גחלבון 1.2 גרם 29.7 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 28.5 גרםשומן רווי 0.4 גרם 9.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.6 מ״ג 191.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 15.3 מ״ג 382.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.8 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרקרים
-
2 כפות זרעי צ'יהמושרים ברבע כוס מים כ-10 דקות
-
3 כפות זרעי פשתן
-
1/4 כוס גרעיני דלעת
-
1/4 כוס גרעיני חמנייה
-
1/4 כוס קמח שקדים
-
1 כפית אבקת שום
-
1 קורט מלח דק
-
3/4 כוס מים
-
2 כפות שמן זיתלשימון התבנית
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן.
- משרים את זרעי הצ’יה בקערה קטנה עם 1/4 כוס מים ל-10 דקות.
- בינתיים מערבבים בקערה את זרעי הפשתן עם גרעיני דלעת וחמנייה, קמח שקדים, אבקת שום ומלח.
- לאחר שזרעי הצ’יה המושרים הופכים למרקם צמיגי מוסיפים אותם יחד עם 3/4 כוס מים ומערבבים.
- יוצקים את התערובת על נייר האפייה ומשטחים דק ככל האפשר. מפזרים מעל את המלח גס והשומשום.
- אופים 40 דקות עד שהתערובת מתקשה ומקבלים גוון זהוב, מוציאים מהתנור ומשאירים את התנור דולק ומעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות.
- לאחר שיריעת הבצק מצטננת לגמרי שוברים אותה בעזרת הידיים לקרקרים ומכניסים שוב לתנור ל-5 דקות נוספות לייבוש מלא.
- שומרים בצנצנת\קופסה אטומה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן.
- משרים את זרעי הצ’יה בקערה קטנה עם 1/4 כוס מים ל-10 דקות.
- בינתיים מערבבים בקערה את זרעי הפשתן עם גרעיני דלעת וחמנייה, קמח שקדים, אבקת שום ומלח.
- לאחר שזרעי הצ’יה המושרים הופכים למרקם צמיגי מוסיפים אותם יחד עם 3/4 כוס מים ומערבבים.
- יוצקים את התערובת על נייר האפייה ומשטחים דק ככל האפשר. מפזרים מעל את המלח גס והשומשום.
- אופים 40 דקות עד שהתערובת מתקשה ומקבלים גוון זהוב, מוציאים מהתנור ומשאירים את התנור דולק ומעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות.
- לאחר שיריעת הבצק מצטננת לגמרי שוברים אותה בעזרת הידיים לקרקרים ומכניסים שוב לתנור ל-5 דקות נוספות לייבוש מלא.
- שומרים בצנצנת\קופסה אטומה.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)