קפיצה קטנה לאיטליה – פילה אמנון עשיר ברוטב טוסקנה
ארוחת צהריים מושקעת, טעימה ודלת פחמימה, כל מה שתוכלו לבקש. פילה אמנון רך ועסיסי, ברוטב טוסקנה שיעיף אתכם לאיטליה. עם עגבניות, חמאה ושום, יהיה לכם פילה אמנון שלא תוכלו להפסיק לאכול
ארוחת צהריים מושקעת, טעימה ודלת פחמימה, כל מה שתוכלו לבקש. פילה אמנון רך ועסיסי, ברוטב טוסקנה שיעיף אתכם לאיטליה. עם עגבניות, חמאה ושום, יהיה לכם פילה אמנון שלא תוכלו להפסיק לאכול
- עדי בן שלוש
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 514.9 קק״ל 2059.4 קק״לפחמימות 6.7 גרם 26.7 גרםשומן 37.2 גרם 149.0 גרםנתרן 104.8 מ״ג 419.2 מ״גחלבון 40.1 גרם 160.4 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.5 גרםשומן רווי 15.5 גרם 62.0 גרםכולסטרול 113.5 מ״ג 453.8 מ״גסידן 91.5 מ״ג 366.1 מ״גברזל 52.2 מ״ג 208.8 מ״גאשלגן 594.2 מ״ג 2376.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות7 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 514.9 קק״ל 2059.4 קק״לפחמימות 6.7 גרם 26.7 גרםשומן 37.2 גרם 149.0 גרםנתרן 104.8 מ״ג 419.2 מ״גחלבון 40.1 גרם 160.4 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.5 גרםשומן רווי 15.5 גרם 62.0 גרםכולסטרול 113.5 מ״ג 453.8 מ״גסידן 91.5 מ״ג 366.1 מ״גברזל 52.2 מ״ג 208.8 מ״גאשלגן 594.2 מ״ג 2376.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
דג
-
4 פילה דגי אמנון
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור טחוןלפי הטעם
-
1/4 כוס שמן זיתלטיגון
רוטב טוסקנה
-
50 גרם חמאה
-
3 שיני שוםפרוסות דק
-
100 גרם עגבניות שריחתוכות לרבעים
-
250 מ"ל שמנת לבישול 10%ללא סוכר בכל שמותיו וללא עמילן מעובד מכל סוג
-
1/2 כוס גבינת פרמזןמגורדת
-
1/2 כוס גבינה צהובה 9%מגורדת
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
1 חופן בזיליקוםקצוץ
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- אם פילה הדג קפוא - יש להפשירו היטב לפני ההכנה.
- ממליחים ומפלפלים את נתחי הדג משני הצדדים.
- מחממים מחבת רחבה על אש גבוהה, מנמיכים את האש ומשמנים את המחבת במעט שמן זית.
- צורבים את הדג עד שיהיה עשוי היטב, מוציאים את הדג לצלחת.
- לאותה המחבת מוסיפים את החמאה וממיסים, מוסיפים את השום ומטגנים קלות בחמאה, מוסיפים את העגבניות ומפזרים מעל מלח, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 2-3 דקות על להתרככות ראשונית של העגבניות, מערבבים היטב ומוסיפים את השמנת והתרד ומכסים.
- מבשלים מכוסה למשך 2 דקות, מסירים את המכסה, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים היטב.
- מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ובזיליקום ומערבבים היטב.
- מבשלים על סף רתיחה, ללא מכסה, למשך 3 דקות.
- מחזירים בעדינות את הדג אל המחבת - מניחים עם העור כלפי מטה, מוודאים שהדג עטוף היטב ברוטב, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות (כדי שהדג יהיה עשוי היטב). מגישים חם!
אופן הכנה
- אם פילה הדג קפוא - יש להפשירו היטב לפני ההכנה.
- ממליחים ומפלפלים את נתחי הדג משני הצדדים.
- מחממים מחבת רחבה על אש גבוהה, מנמיכים את האש ומשמנים את המחבת במעט שמן זית.
- צורבים את הדג עד שיהיה עשוי היטב, מוציאים את הדג לצלחת.
- לאותה המחבת מוסיפים את החמאה וממיסים, מוסיפים את השום ומטגנים קלות בחמאה, מוסיפים את העגבניות ומפזרים מעל מלח, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 2-3 דקות על להתרככות ראשונית של העגבניות, מערבבים היטב ומוסיפים את השמנת והתרד ומכסים.
- מבשלים מכוסה למשך 2 דקות, מסירים את המכסה, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים היטב.
- מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ובזיליקום ומערבבים היטב.
- מבשלים על סף רתיחה, ללא מכסה, למשך 3 דקות.
- מחזירים בעדינות את הדג אל המחבת - מניחים עם העור כלפי מטה, מוודאים שהדג עטוף היטב ברוטב, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות (כדי שהדג יהיה עשוי היטב). מגישים חם!
הערות
- ניתן להשתמש בכל פילה דג
- שמנת 10% - ללא סוכר בכל שמותיו וללא עמילן מעובד מכל סוג ברכיבים
- המתכון מכיל שומן רב, יש להתייעץ עם ייעוץ תזונתי מקצועי
הערות
- ניתן להשתמש בכל פילה דג
- שמנת 10% - ללא סוכר בכל שמותיו וללא עמילן מעובד מכל סוג ברכיבים
- המתכון מכיל שומן רב, יש להתייעץ עם ייעוץ תזונתי מקצועי
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית מוסמכת לטרום סוכרתיים, סוכרתיים וסוכרת הריון שיר אלפי-זגר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
המתכון נראה טעים.המלצה מאחר והפילה מתבשר ברוטב ניתן לוותר על הטיגון ואליי להוסיף 2 דקות לבישול – לא יותר!תודה
vn,fui brtv ygho/