תבשיל צלעות בקר עם דלעת ובצלצלי שאלוט

אין שולחן חג בלי בשר עסיסי בבישול ארוך - מתכון מושלם של תבשיל צלעות בקר עם פטריות, דלעת ובצלצלי שאלוט ברוטב יין אדום וקינמון
אין שולחן חג בלי בשר עסיסי בבישול ארוך - מתכון מושלם של תבשיל צלעות בקר עם פטריות, דלעת ובצלצלי שאלוט ברוטב יין אדום וקינמון
  • מעין והדס לפידות
  • מרכיבים
    14
  • הכנה שעה
    כולל 4 שעות
  • פחמימות
    17 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 699.1 קק״ל 4194.6 קק״ל
    פחמימות 17.0 גרם 101.9 גרם
    שומן 53.8 גרם 323.0 גרם
    נתרן 186.5 מ״ג 1119.0 מ״ג
    חלבון 30.0 גרם 179.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.6 גרם 15.3 גרם
    שומן רווי 19.3 גרם 115.7 גרם
    כולסטרול 116.7 מ״ג 700.0 מ״ג
    סידן 39.5 מ״ג 236.8 מ״ג
    ברזל 3.7 מ״ג 22.1 מ״ג
    אשלגן 796.7 מ״ג 4780.2 מ״ג
    אבץ 6.4 מ״ג 38.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה שעה
    כולל 4 שעות
  • פחמימות
    17 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 699.1 קק״ל 4194.6 קק״ל
    פחמימות 17.0 גרם 101.9 גרם
    שומן 53.8 גרם 323.0 גרם
    נתרן 186.5 מ״ג 1119.0 מ״ג
    חלבון 30.0 גרם 179.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.6 גרם 15.3 גרם
    שומן רווי 19.3 גרם 115.7 גרם
    כולסטרול 116.7 מ״ג 700.0 מ״ג
    סידן 39.5 מ״ג 236.8 מ״ג
    ברזל 3.7 מ״ג 22.1 מ״ג
    אשלגן 796.7 מ״ג 4780.2 מ״ג
    אבץ 6.4 מ״ג 38.4 מ״ג
    סגור

תבשיל הוא הארוחה הכי מנחמת שיש ומאוד פשוטה להכנה.

בכל שולחן בחגים תמיד ניתן למצוא לפחות מנה חגיגית של בשר בבישול ארוך עם ירקות.

היתרונות התזונתיים שבמנה:

  1. מנה עשירה בחלבון ובאבץ – צלעות בקר הן מקור מצוין לחלבון, המסייע בבניית שרירים ותפקוד מערכות הגוף, כמו גם לאבץ, החיוני למערכת החיסון.
  2. שימו לב כי ההמלצה לצריכת בשר אדום של ארגון הבריאות העולמי עומדת על עד 300 גרם בשבוע.
  3. עשירה בנוגדי חמצון – פטריות מכילות נוגדי חמצון חשובים, כמו סלניום, שמסייעים בהגנה על התאים מפני נזק.
  4. הדלעת עשירה בוויטמינים וסיבים תזונתיים: מכילה כמות גבוהה של ויטמין A, חשוב לבריאות העיניים והעור, וגם סיבים תזונתיים המסייעים בעיכול.
  5. בצלצלי השאלוט עוזרים לאיזון רמות הסוכר בזכות תכולת נוגדי חמצון ורכיבים אנטי דלקתיים.
  6. עשירה בפוליפנולים – היין האדום ברוטב מכיל פוליפנולים, נוגדי חמצון טבעיים, שיכולים לתרום לבריאות הלב.
  7. הקינמון מוסיף טעם עשיר ומתיקות ללא תוספת סוכר! עלול לסייע בשיפור המטבוליזם ובאיזון רמות הסוכר בדם כאשר משלבים אותו בתזונה היומיומית.
מתכוני בשר
מעין והדס לפידות
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. חותכים את הבשר לקוביות גדולות כנגד כיוון הסיבים, אם הגיע בנתח.
  2. מחממים שמן זית עד שהסיר לוהט רק עד שיוצא עשן (שימו לב שהשמן לא נשרף) מהסיר וצורבים טוב את נתחי הבשר מכל כיוון (במידה ואין לכם סיר שמתאים לתנור ניתן להעביר לתבנית בטרם הכנסת התבשיל לתנור). אם הסיר לא רחב מספיק, מחלקים את הבשר לשניים וצורבים חצי מהכמות כל פעם. מניחים את הבשר בצד.
  3. באותו הסיר עם השמן והשומן של הבשר, מטגנים בצלצלי שאלוט וצורבים אותם עד שמקבלים צבע, מוסיפים שום לקראת סוף טיגון הבצל (שלא ישרפו). מוסיפים את הפטריות וצורבים את כל הירקות כמה דקות יחד.
  4. לאחר שהירקות טוגנו מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים יחד במשך 2-3 דקות.
  5. מוסיפים לסיר הירקות את הבשר, הדלעת והיין האדום ומבשלים עד שהיין מצטמצם ונהיה מרקם מעט סמיך, כמו סירופ (בערך 10 דקות).
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מוסיפים קינמון, טימין,עלי דפנה ורוזמרין, מכסים במים עד כמעט לכיסוי הבשר (בתנור הבשר צריך להיות כמעט מכוסה במים) ומביאים לרתיחה.
  8. מכסים את הסיר ב2 ניירות אפייה ומעל אוטמים לחלוטין עם רדיד אלומיניום - הבשר אוהב חום אז נדאג לאטימה טובה.
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 3 שעות.
  10. לאחר שהתבשיל מוכן, מוציאים את הסיר מהתנור ומעבירים את הנוזלים שנותרו לסיר קטן עם מסננת כדי שלא יכנסו גבעולי הרוזמרין, טימין, קינמון ועלי דפנה. מצמצמים את הרוטב למרקם סמיך מעט ומגישים עם הבשר. בתיאבון!
תבשיל צלעות בקר עם דלעת ובצלצלי שאלוט
תבשיל צלעות בקר עם דלעת ובצלצלי שאלוט. צילום: הדס לפידות
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות