![חרירה – נזיד שהוא ארוחה](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/sites/10/2023/10/26113526/%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%A8%D7%94-%E2%80%93-%D7%A0%D7%96%D7%99%D7%93-%D7%A9%D7%94%D7%95%D7%90-%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%97%D7%94-Medium-1100x733.jpg)
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 229.7 קק״ל 1378.2 קק״לפחמימות 31.7 גרם 190.4 גרםשומן 11.7 גרם 70.3 גרםנתרן 41.4 מ״ג 248.5 מ״גחלבון 20.8 גרם 124.7 גרםסיבים תזונתיים 14.6 גרם 87.8 גרםשומן רווי 1.9 גרם 11.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 117.0 מ״ג 701.8 מ״גברזל 4.7 מ״ג 28.2 מ״גאשלגן 904.2 מ״ג 5425.0 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 12.8 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
פחמימות32 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 229.7 קק״ל 1378.2 קק״לפחמימות 31.7 גרם 190.4 גרםשומן 11.7 גרם 70.3 גרםנתרן 41.4 מ״ג 248.5 מ״גחלבון 20.8 גרם 124.7 גרםסיבים תזונתיים 14.6 גרם 87.8 גרםשומן רווי 1.9 גרם 11.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 117.0 מ״ג 701.8 מ״גברזל 4.7 מ״ג 28.2 מ״גאשלגן 904.2 מ״ג 5425.0 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 12.8 מ״גסגור
מרכיבים 19 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
![plus](https://foody.co.il/app/themes/Foody/resources/images/icons/plus.png)
![minus](https://foody.co.il/app/themes/Foody/resources/images/icons/minus.png)
מרק חרירה
-
4 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינונייםקצוצים
-
1 גזר בינוניקלוף וקצוץ
-
3 גבעולי סלריקצוצים (אם יש עלים - לשמור לחוד להגשה)
-
400 גרם עגבניות חתוכות לקוביותקצוצות, משימורים
-
1 קופסת שימורים גרגירי חומוס מבושלים
-
1 כף רסק עגבניות ללא סוכר
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 כף כורכום
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 קורט פפריקה חריפהאו לפי מידת החריפות שאוהבים
-
1 כפית כמון טחון
-
1 ליטר מים רותחים
![](https://foody-media.s3.eu-west-1.amazonaws.com/w_images/loader.gif)
אופן הכנה
- מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים בצלים 5 דקות.
- מוסיפים גם גזר וסלרי וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
- מוסיפים שימורי עגבניות, חומוס, מלח ופלפל ושאר התבלינים, מערבבים ויוצקים מים רותחים. מבשלים רבע שעה ברתיחה עדינה. טועמים ומתקנים תיבול. עד כאן אפשר לבשל מראש. אם סמיך מדי אפשר להוסיף עוד קצת מים.
- לפני ההגשה מביאים לרתיחה, מוסיפים את הקולורבי, אחרי 5 דקות מוסיפים עשבי תיבול קצוצים, שום ומיץ לימון. מגישים חם.
אופן הכנה
- מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים בצלים 5 דקות.
- מוסיפים גם גזר וסלרי וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
- מוסיפים שימורי עגבניות, חומוס, מלח ופלפל ושאר התבלינים, מערבבים ויוצקים מים רותחים. מבשלים רבע שעה ברתיחה עדינה. טועמים ומתקנים תיבול. עד כאן אפשר לבשל מראש. אם סמיך מדי אפשר להוסיף עוד קצת מים.
- לפני ההגשה מביאים לרתיחה, מוסיפים את הקולורבי, אחרי 5 דקות מוסיפים עשבי תיבול קצוצים, שום ומיץ לימון. מגישים חם.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)