תבשיל מאש עם ירקות וטחינה לימונית

שעועית מאש היא אחת הקטניות היותר קלות לעיכול ולבישול. תבשיל מאש עם ירקות, המוגש עם רוטב טחינה לימוני הוא דרך נפלאה לשלב מאש בתפריט
שעועית מאש היא אחת הקטניות היותר קלות לעיכול ולבישול. תבשיל מאש עם ירקות, המוגש עם רוטב טחינה לימוני הוא דרך נפלאה לשלב מאש בתפריט
  • מערכת Happy Food
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    14 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 230.8 קק״ל 923.3 קק״ל
    פחמימות 13.5 גרם 54.0 גרם
    שומן 17.0 גרם 67.9 גרם
    נתרן 5.2 מ״ג 20.6 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 27.2 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 11.6 גרם
    שומן רווי 2.6 גרם 10.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 30.1 מ״ג 120.3 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 2.1 מ״ג
    אשלגן 355.9 מ״ג 1423.6 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    14 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 230.8 קק״ל 923.3 קק״ל
    פחמימות 13.5 גרם 54.0 גרם
    שומן 17.0 גרם 67.9 גרם
    נתרן 5.2 מ״ג 20.6 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 27.2 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 11.6 גרם
    שומן רווי 2.6 גרם 10.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 30.1 מ״ג 120.3 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 2.1 מ״ג
    אשלגן 355.9 מ״ג 1423.6 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״ג
    סגור
צמחוני וטבעוני
מערכת Happy Food
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

תבשיל מאש

רוטב טחינה לימוני

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

תבשיל מאש עם ירקות וטחינה לימונית
תבשיל מאש עם ירקות וטחינה לימונית. צילום: חיה טבואדה
  1. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים. מוסיפים את המאש ומבשלים 30-45 דקות, או עד שהמרקם רך אבל הפולים עדיין שומרים על צורה. מסננים.
  2. בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל 7-6 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים עגבניות ושום, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות.
  3. מוסיפים את המאש ומבשלים יחד עוד 2 דקות. מוסיפים תרד ורצועות זוקיני, מערבבים, מכסים ומכבים את האש.
  4. מכינים את הרוטב: מערבבים טחינה, לימון, מלח ופלפל ומוסיפים עוד 2-3 כפות מים, עד למרקם הרצוי.
  5. מגישים את התבשיל עם רוטב טחינה לימוני.
תבשיל מאש עם ירקות וטחינה לימונית2
תבשיל מאש עם ירקות וטחינה לימונית. צילום: חיה טבואדה

    הערות

    • מומלץ להנביט את השעועית, כך היא תהיה קלה יותר לעיכול, שיעור הפחמימות בה יירד והיא תכיל מינרלים.
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות