-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 189.2 קק״ל 3783.5 קק״לפחמימות 14.0 גרם 279.9 גרםשומן 10.6 גרם 212.6 גרםנתרן 13.9 מ״ג 277.7 מ״גחלבון 5.7 גרם 114.8 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 55.8 גרםשומן רווי 0.9 גרם 18.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 54.3 מ״ג 1086.5 מ״גברזל 1.1 מ״ג 21.6 מ״גאשלגן 162.3 מ״ג 3246.0 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 14.5 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
פחמימות14 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 189.2 קק״ל 3783.5 קק״לפחמימות 14.0 גרם 279.9 גרםשומן 10.6 גרם 212.6 גרםנתרן 13.9 מ״ג 277.7 מ״גחלבון 5.7 גרם 114.8 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 55.8 גרםשומן רווי 0.9 גרם 18.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 54.3 מ״ג 1086.5 מ״גברזל 1.1 מ״ג 21.6 מ״גאשלגן 162.3 מ״ג 3246.0 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 14.5 מ״גסגור
תמר הוא פתרון נפלא כשמתחשק משהו מתוק. היופי בתמר זה שהסוכר בו עולה לאט יותר בדם ולכן הוא משביע לאורך זמן. השילוב במתכון של אגוזי המלך וחמאת השקדים בבצק, תורמים שומן שגם הוא תורם לעלייה האיטית של הסוכר ולשובע. אוזני המן כאלו מתאימות לתזונת סכרת מכל הסיבות הנ”ל והן אפילו טעימות בטירוף!
בקיצור, אוזן ההמן שלנו התחפשה למעמול ועל הדרך עושה לנו טוב על הלב. ממש כמו חג הפורים!
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 כוס קמח כוסמין מלא
-
1 1/2 כוסות קמח שקדים
-
1 שקית אבקת אפייה
-
3/4 כוס חמאת שקדים
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/2 כוס משקה סויה ללא סוכר
מלית
-
1/2 כוס ממרח תמרים
-
1 כף טחינה גולמית
-
100 גרם אגוזי מלךקצוצים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות טורבו.
- בקערה גדולה מערבבים קמח כוסמין מלא, קמח שקדים ואבקת אפייה לתערובת אחידה.
- מוסיפים חמאת שקדים, תמצית וניל ומשקה סויה ללא תוספת סוכר ומערבבים ליצירת בצק. הבצק צריך להיות גמיש ונוח, אם הוא יבש תוסיפו עוד משקה סויה.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק ל-½ ס”מ.
- בעזרת כוס יוצרים עיגולים עד שיהיו לנו 20 עיגולים.
- מערבבים את חומרי המלית בקערה.
- שמים כפית מהמלית בכל מרכז עיגול וסוגרים ליצירת משולש.
- אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש או עד שאוזני המן מזהיבות. חג שמח ובתאבון 🙂
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות טורבו.
- בקערה גדולה מערבבים קמח כוסמין מלא, קמח שקדים ואבקת אפייה לתערובת אחידה.
- מוסיפים חמאת שקדים, תמצית וניל ומשקה סויה ללא תוספת סוכר ומערבבים ליצירת בצק. הבצק צריך להיות גמיש ונוח, אם הוא יבש תוסיפו עוד משקה סויה.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק ל-½ ס”מ.
- בעזרת כוס יוצרים עיגולים עד שיהיו לנו 20 עיגולים.
- מערבבים את חומרי המלית בקערה.
- שמים כפית מהמלית בכל מרכז עיגול וסוגרים ליצירת משולש.
- אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש או עד שאוזני המן מזהיבות. חג שמח ובתאבון 🙂
הערות
- ניתן להחליף את משקה הסויה במיץ תפוזים טבעי לקבלת בצק מתקתק יותר
הערות
- ניתן להחליף את משקה הסויה במיץ תפוזים טבעי לקבלת בצק מתקתק יותר
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית מוסמכת לטרום סוכרתיים, סוכרתיים וסוכרת הריון שיר אלפי-זגר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)