בטטות בתנור – הכי טעימות שיש

המתכון הכי קל של בטטות בתנור - מתוקות ורכות מבפנים ופריכות מבחוץ, לא דורש כלום מעבר לדקות בודדות של עבודה
המתכון הכי קל של בטטות בתנור - מתוקות ורכות מבפנים ופריכות מבחוץ, לא דורש כלום מעבר לדקות בודדות של עבודה
  • מעין והדס לפידות
  • מרכיבים
    2
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • פחמימות
    9 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 69.2 קק״ל 276.9 קק״ל
    פחמימות 9.3 גרם 37.2 גרם
    שומן 2.6 גרם 10.2 גרם
    נתרן 168.7 מ״ג 674.8 מ״ג
    חלבון 0.9 גרם 3.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.2 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 1.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 16.8 מ״ג 67.1 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 1.8 מ״ג
    אשלגן 142.0 מ״ג 568.0 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    2
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • פחמימות
    9 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 69.2 קק״ל 276.9 קק״ל
    פחמימות 9.3 גרם 37.2 גרם
    שומן 2.6 גרם 10.2 גרם
    נתרן 168.7 מ״ג 674.8 מ״ג
    חלבון 0.9 גרם 3.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.2 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 1.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 16.8 מ״ג 67.1 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 1.8 מ״ג
    אשלגן 142.0 מ״ג 568.0 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    סגור

הבטטות אמנם הן ירק, אבל בעולם התזונה הן נחשבות בתפריט כפחמימה.

הבטטה מתאימה לבישול הן של מנות מלוחות ואף ניתן לשלב אותן בקינוחים בשל מרקמן וטעמן המתוק.

הנה כמה סיבות למה כדאי להכין בטטות בתנור:

  1. שיפור הטעם: חום גבוה בתנור מסייע לקרמל את הסוכר שבטטות, מה שמביא ליצירת טעמים מתוקים ומעושנים. זה נותן למנה של בטטות בתנור טעם עמוק יותר.
  2. מרקם מושלם: אפייה בתנור הופכת את הבטטות למעט פריכות מבחוץ ורכות ומלטפות מבפנים. זה קורה בגלל שיטת החימום היבשה של התנור.
  3. קלות להכנה: הכנת בטטות בתנור דורשת מעט מאוד עבודה. אפשר בקלות לחתוך אותן או אפילו להכניס אותן שלמות, לתבל ולשלוח לתנור, וכל היתר קורה בצורה אוטומטית.
  4. שימור ערכים תזונתיים: אפייה בתנור שומרת על רוב הויטמינים והמינרלים שבבטטות, מה שהופך את המאכל לבריא ומזין.
  5. גיוון במרקם: ניתן להכין בטטות בתנור בצורות שונות – פרוסות, קוביות, רצועות או אפילו בתור פירה – וכל צורת הכנה תיתן תוצאה שונה.
  6. אפשרויות תיבול רבות: אפייה של בטטות בתנור מאפשרת להוסיף תבלינים ועשבי תיבול שונים שמספקים מגוון טעמים – מתובל, חריף, מתוק ועוד.

 

בנוסף, לבטטות יתרונות תזונתיים רבים וכדאי לכם לשלב אותן בתפריט שלכם:

  1. מקור מצוין לוויטמינים: בטטות עשירות בויטמינים.
  2. סיבים תזונתיים: בטטות מכילות סיבים תזונתיים, אשר תורמים לעיכול בריא ולשמירה על מערכת העיכול. סיבים תזונתיים מסייעים גם להרגשת שובע לטווח זמן ארוך יותר
  3. נוגדי חמצון: כמו בטא-קרוטן וויטמין C, אשר עוזרים להילחם ברדיקלים חופשיים ולמנוע נזקים לתא גופינו ובכך מסייעות במניעת מחלות כרוניות ובשמירה על בריאות הלב.
  4. מינרלים: אשלגן עוזר לשמור על איזון נוזלים בגוף ולתמוך בתפקוד הלב, ברזל חשוב לייצור המוגלובין ומגנזיום תומך בתפקוד עצבי ושרירי.
  5. סוכרים טבעיים: הבטטות מכילות סוכרים טבעיים שמספקים אנרגיה מיידית מבלי לגרום לעליות חדות ברמות הסוכר בדם, מה שעשוי להיות יתרון עבור אנשים עם סוכרת או מי שמעוניין לשמור על רמות סוכר יציבות. במיוחד בשל תכולת עמילן העמיד שבה, שלאחר שהבטטה מבושלת ומקוררת מהווה גם מזון איכותי עבור חיידקי המעי ומשמש ממש כמו סיב תזונתי שמאט את קצב ספיגת הפחמימות.
צמחוני וטבעוני
מעין והדס לפידות
X

מצרכים

מצרכים


plus minus
הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל200 מעלות.
  2. מקרצפים טוב עם סבון (עדיף סבון מותאם לירקות) את קליפת הבטטה.
  3. חותכים את הבטטות לאורכן ומזלפים / משפריצים כף שמן זית על הצד הפנימי של חצאי הבטטות.
  4. anho נייר אפייה על תבנית תנור ומניחים את הבטטות עם הקליפה כלפי מעלה.
  5. אופים כ40-45 דקות, עד הבטטות רכות, הקליפה פריכה במעט והבטטה מקורמלת בצידה הפנימי.
בטטות בתנור - הכי טעימות שיש
בטטות בתנור - הכי טעימות שיש. צילום: הדס לפידות
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות