מרק ירוקים חמצמץ
זהו לא המרק הכי פוטוגני, אבל זה מרק ירוקים טעים ואהוב כל כך, שבדרך כלל מכינים להגשה של קובה חמוסטה. הוא ירוק מרוב ירקות ירוקים וחמצמץ מלימון סחוט טרי, מאוד בריא ונפלא לחורף
זהו לא המרק הכי פוטוגני, אבל זה מרק ירוקים טעים ואהוב כל כך, שבדרך כלל מכינים להגשה של קובה חמוסטה. הוא ירוק מרוב ירקות ירוקים וחמצמץ מלימון סחוט טרי, מאוד בריא ונפלא לחורף
- אורלי פלאי-ברונשטיין
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 93.5 קק״ל 561.1 קק״לפחמימות 13.4 גרם 80.7 גרםשומן 3.7 גרם 22.3 גרםנתרן 13.7 מ״ג 82.1 מ״גחלבון 10.6 גרם 63.3 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 7.2 גרםשומן רווי 1.1 גרם 6.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 33.8 מ״ג 202.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 132.4 מ״ג 794.6 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
פחמימות13 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 93.5 קק״ל 561.1 קק״לפחמימות 13.4 גרם 80.7 גרםשומן 3.7 גרם 22.3 גרםנתרן 13.7 מ״ג 82.1 מ״גחלבון 10.6 גרם 63.3 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 7.2 גרםשומן רווי 1.1 גרם 6.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 33.8 מ״ג 202.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 132.4 מ״ג 794.6 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 בצלים גדוליםקלופים וקצוצים
-
3 שיני שוםקצוצות
-
4 גבעולי סלריקצוצים עם עלים
-
2 כפות שמן זיתעדין
-
4 קישואים בינונייםפרוסים
-
1 צרור עלי מנגולדקצוץ
-
2 ליטר מים רותחים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כוס מיץ לימוןמלימון שלם
אופן הכנה
- מאדים בצל, שום וסלרי, בסיר גדול עם שמן זית, כ-5 דקות, עד שעולה מהם ריח.
- מוסיפים קישואים ומנגולד, מאדים 2-3 דקות. יוצקים מים ומתבלים במלח ופלפל.
- אחרי 20 דקות טועמים ומוסיפים לימון. מתקנים תיבול ומגישים חם.
אופן הכנה
- מאדים בצל, שום וסלרי, בסיר גדול עם שמן זית, כ-5 דקות, עד שעולה מהם ריח.
- מוסיפים קישואים ומנגולד, מאדים 2-3 דקות. יוצקים מים ומתבלים במלח ופלפל.
- אחרי 20 דקות טועמים ומוסיפים לימון. מתקנים תיבול ומגישים חם.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)