סלט ברוקולי חגיגי
סלט ברוקולי עם שקדים וטחינה הוא הזדמנות מצוינת להכין סלט טעים, בריא, מזין וחדש לשולחן האוכל שלכם. עם שקדים קלויים, טחינה גולמית וברוקולי מאודה זה סלט שתכינו שוב ושוב
סלט ברוקולי עם שקדים וטחינה הוא הזדמנות מצוינת להכין סלט טעים, בריא, מזין וחדש לשולחן האוכל שלכם. עם שקדים קלויים, טחינה גולמית וברוקולי מאודה זה סלט שתכינו שוב ושוב
- גולדי אלישר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 281.3 קק״ל 1125.1 קק״לפחמימות 9.4 גרם 37.5 גרםשומן 22.0 גרם 88.2 גרםנתרן 1.9 מ״ג 7.5 מ״גחלבון 10.3 גרם 41.3 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 1.5 גרם 5.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.3 מ״ג 1.3 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״גאשלגן 0.0 מ״ג 0.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
פחמימות9 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 281.3 קק״ל 1125.1 קק״לפחמימות 9.4 גרם 37.5 גרםשומן 22.0 גרם 88.2 גרםנתרן 1.9 מ״ג 7.5 מ״גחלבון 10.3 גרם 41.3 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 1.5 גרם 5.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.3 מ״ג 1.3 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״גאשלגן 0.0 מ״ג 0.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ברוקולי מאודה
-
300 גרם ברוקולי
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
שקדים קלויים
-
100 גרם שקדים פרוסים
-
1 כף שמן זית
-
1 קורט מלח דק
טחינה
-
3 כפות טחינה גולמית
-
1/4 כוס מים
-
1 קורט מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את הברוקולי: מאדים את הברוקולי במיקרוגל כ7 דקות.
- מוציאים ומייבשים עם מטלית רב פעמית.
- מפזרים מעל את המלח והפלפל השחור.
- במחבת שמים את שמן הזית ומוסיפים את פרוסות השקדים וקורט מלח. קולים עד לקבלת צבע חום בהיר.
- בקערה נפרדת מערבבים 3 כפות טחינה גולמית עם רבע כוס מים וקורט מלח.
- מרכיבים את המנה: בקערה חגיגית שמים את הברוקולי, מעל שופכים את הטחינה הגולמית ומעל מפזרים את השקדים הקלויים.
אופן הכנה
- מכינים את הברוקולי: מאדים את הברוקולי במיקרוגל כ7 דקות.
- מוציאים ומייבשים עם מטלית רב פעמית.
- מפזרים מעל את המלח והפלפל השחור.
- במחבת שמים את שמן הזית ומוסיפים את פרוסות השקדים וקורט מלח. קולים עד לקבלת צבע חום בהיר.
- בקערה נפרדת מערבבים 3 כפות טחינה גולמית עם רבע כוס מים וקורט מלח.
- מרכיבים את המנה: בקערה חגיגית שמים את הברוקולי, מעל שופכים את הטחינה הגולמית ומעל מפזרים את השקדים הקלויים.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית מוסמכת לטרום סוכרתיים, סוכרתיים וסוכרת הריון שיר אלפי-זגר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)