סלט קינואה וברוקולי
סלט קינואה הוא הזדמנות מושלמת להכיר את הקינואה, לשלב אותה בתפריט וליהנות מסגולותיה שלה. הקינואה מוסיפה לסלט טעם אגוזי ומרקם קראנצ׳י
סלט קינואה הוא הזדמנות מושלמת להכיר את הקינואה, לשלב אותה בתפריט וליהנות מסגולותיה שלה. הקינואה מוסיפה לסלט טעם אגוזי ומרקם קראנצ׳י
- מערכת Happy Food
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 409.3 קק״ל 1637.3 קק״לפחמימות 34.4 גרם 137.4 גרםשומן 21.7 גרם 86.8 גרםנתרן 5.8 מ״ג 23.0 מ״גחלבון 5.5 גרם 22.2 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 8.4 גרםשומן רווי 2.5 גרם 9.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 25.5 מ״ג 101.9 מ״גברזל 1.2 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 148.0 מ״ג 592.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
פחמימות34 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 409.3 קק״ל 1637.3 קק״לפחמימות 34.4 גרם 137.4 גרםשומן 21.7 גרם 86.8 גרםנתרן 5.8 מ״ג 23.0 מ״גחלבון 5.5 גרם 22.2 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 8.4 גרםשומן רווי 2.5 גרם 9.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 25.5 מ״ג 101.9 מ״גברזל 1.2 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 148.0 מ״ג 592.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.0 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט קינואה
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
2 כפות מיץ לימון
-
1 כפית חרדל דיז’וןגרגרים
-
1 שן שוםכתושה
-
1 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- שוטפים את הקינואה במעט מים, ומסננים.
- מעבירים את הקינואה לסיר עם שמן זית ומאדים 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב. מתבלים במלח, יוצקים את המים הרותחים, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות עד שהמים נספגים והגרגרים רכים.
- קוצצים את הברוקולי דק בעזרת סכין או מרסקים במעבד מזון בפולסים לקבלת פירורים גסים.
- שמים בקערה את הקינואה עם הברוקולי, הבצל הסגול, עשבי התיבול ואגוזי המלך.
- מערבבים בצנצנת את מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.
אופן הכנה
- שוטפים את הקינואה במעט מים, ומסננים.
- מעבירים את הקינואה לסיר עם שמן זית ומאדים 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב. מתבלים במלח, יוצקים את המים הרותחים, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות עד שהמים נספגים והגרגרים רכים.
- קוצצים את הברוקולי דק בעזרת סכין או מרסקים במעבד מזון בפולסים לקבלת פירורים גסים.
- שמים בקערה את הקינואה עם הברוקולי, הבצל הסגול, עשבי התיבול ואגוזי המלך.
- מערבבים בצנצנת את מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.
הערות
- כל השומן בסלט איכותי ומקורו בשמן זית ובאגוזים
הערות
- כל השומן בסלט איכותי ומקורו בשמן זית ובאגוזים
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)