סלמון מוקפץ וירקות
סלמון מוקפץ עם אורז וירקות - ארוחת צהריים שלמה טעימה בטירוף וקלה להכנה. אפשר להחליף את הסלמון בבשר או עוף ואת האורז בבורגול או קינואה - לפי העדפותיכם!
סלמון מוקפץ עם אורז וירקות - ארוחת צהריים שלמה טעימה בטירוף וקלה להכנה. אפשר להחליף את הסלמון בבשר או עוף ואת האורז בבורגול או קינואה - לפי העדפותיכם!
- אורלי פלאי-ברונשטיין
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 363.6 קק״ל 727.3 קק״לפחמימות 22.5 גרם 45.0 גרםשומן 18.2 גרם 36.5 גרםנתרן 508.4 מ״ג 1016.7 מ״גחלבון 33.4 גרם 66.8 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 4.8 גרםשומן רווי 2.4 גרם 4.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 4.6 מ״ג 9.1 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.3 מ״גאשלגן 106.7 מ״ג 213.4 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
פחמימות23 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 363.6 קק״ל 727.3 קק״לפחמימות 22.5 גרם 45.0 גרםשומן 18.2 גרם 36.5 גרםנתרן 508.4 מ״ג 1016.7 מ״גחלבון 33.4 גרם 66.8 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 4.8 גרםשומן רווי 2.4 גרם 4.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 4.6 מ״ג 9.1 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.3 מ״גאשלגן 106.7 מ״ג 213.4 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״גסגור
המוקפץ שלנו לא צריך להכיל הרבה אורז – חצי כוס אורז מבושל לכל מנה זה לגמרי מספיק. הרי בינינו, יותר סלמון, יותר ירקות ויותר עשבי תיבול זה הרבה יותר טעים! יש כאן מחית קארי אדום לתיבול, זה נותן טעם עז ויוצר רוטב נפלא בתוספת של נוזל – מרק, מים או חלב קוקוס.
אגב, זאת מנה מצוינת לניצול שאריות של סלמון שנשאר לכם מאתמול.
מי שלא אוכלים אורז בכלל יכולים להכין בלי אורז, ולהוסיף עוד ירקות כמו שעועית ירוקה או ברוקולי.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
300 גרם פילה דג סלמון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 כף שמן זית
-
2 גבעולי בצל ירוקחתוכים גס, החלק הלבן נפרד מהירוק
-
1 שן שוםפרוסה
-
1 כף ממרח קארי אדוםמחית קארי אדום (פיקנטי)
-
1 כוס כרוב לבןחתוך לרצועות
-
6 עגבניות שרי בינוניותו/או חצי פלפל אדום חתוך גס
-
1/3 כוס אורז בסמטי מלאלאחר בישול (סה"כ 1 כוס אורז מבושל)
-
1 חופן עלי תרדאו קייל/מנגולד
-
1 חופן בזיליקוםאו כוסברה/נענע
אופן הכנה
- אופים את הסלמון 15-10 בתנור על 200 מעלות, צולים על מחבת גריל או מאדים במיקרוגל - כך נוכל לשלוט במידת העשייה ולא לייבש את הסלמון. כשהוא עשוי הוא מתפורר לשבבים יפים שאותם נוסיף למוקפץ.
- מחממים את הווק או המחבת עם כף שמן ומקפיצים את החלק הלבן של הבצל הירוק עם שום. מוסיפים מחית קארי וכשהיא נפתחת ועולה ריח מוסיפים שליש כוס מים ומערבבים.
- מוסיפים כרוב ועגבניות שרי ו/או פלפל אדום. מקפיצים ומוסיפים את האורז. מערבבים יחד תוך כדי הקפצה.
- מוסיפים את הסלמון ומערבבים עוד דקה-שתיים עד שכל המרכיבים מקבלים מכת חום. מוסיפים ירוקים (תרד/קייל/מנגולד ובזיליקום/כוסברה/נענע, מיץ לימון (לא חובה) ומגישים מיד.
אופן הכנה
- אופים את הסלמון 15-10 בתנור על 200 מעלות, צולים על מחבת גריל או מאדים במיקרוגל - כך נוכל לשלוט במידת העשייה ולא לייבש את הסלמון. כשהוא עשוי הוא מתפורר לשבבים יפים שאותם נוסיף למוקפץ.
- מחממים את הווק או המחבת עם כף שמן ומקפיצים את החלק הלבן של הבצל הירוק עם שום. מוסיפים מחית קארי וכשהיא נפתחת ועולה ריח מוסיפים שליש כוס מים ומערבבים.
- מוסיפים כרוב ועגבניות שרי ו/או פלפל אדום. מקפיצים ומוסיפים את האורז. מערבבים יחד תוך כדי הקפצה.
- מוסיפים את הסלמון ומערבבים עוד דקה-שתיים עד שכל המרכיבים מקבלים מכת חום. מוסיפים ירוקים (תרד/קייל/מנגולד ובזיליקום/כוסברה/נענע, מיץ לימון (לא חובה) ומגישים מיד.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית מוסמכת לטרום סוכרתיים, סוכרתיים וסוכרת הריון שיר אלפי-זגר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)