סלמון מוקפץ וירקות

סלמון מוקפץ עם אורז וירקות - ארוחת צהריים שלמה טעימה בטירוף וקלה להכנה. אפשר להחליף את הסלמון בבשר או עוף ואת האורז בבורגול או קינואה - לפי העדפותיכם!
סלמון מוקפץ עם אורז וירקות - ארוחת צהריים שלמה טעימה בטירוף וקלה להכנה. אפשר להחליף את הסלמון בבשר או עוף ואת האורז בבורגול או קינואה - לפי העדפותיכם!
  • אורלי פלאי-ברונשטיין
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • פחמימות
    23 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 363.6 קק״ל 727.3 קק״ל
    פחמימות 22.5 גרם 45.0 גרם
    שומן 18.2 גרם 36.5 גרם
    נתרן 508.4 מ״ג 1016.7 מ״ג
    חלבון 33.4 גרם 66.8 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 4.8 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 4.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 4.6 מ״ג 9.1 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.3 מ״ג
    אשלגן 106.7 מ״ג 213.4 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • פחמימות
    23 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 363.6 קק״ל 727.3 קק״ל
    פחמימות 22.5 גרם 45.0 גרם
    שומן 18.2 גרם 36.5 גרם
    נתרן 508.4 מ״ג 1016.7 מ״ג
    חלבון 33.4 גרם 66.8 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 4.8 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 4.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 4.6 מ״ג 9.1 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.3 מ״ג
    אשלגן 106.7 מ״ג 213.4 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור

המוקפץ שלנו לא צריך להכיל הרבה אורז – חצי כוס אורז מבושל לכל מנה זה לגמרי מספיק. הרי בינינו, יותר סלמון, יותר ירקות ויותר עשבי תיבול זה הרבה יותר טעים! יש כאן מחית קארי אדום לתיבול, זה נותן טעם עז ויוצר רוטב נפלא בתוספת של נוזל – מרק, מים או חלב קוקוס.

אגב, זאת מנה מצוינת לניצול שאריות של סלמון שנשאר לכם מאתמול.

מי שלא אוכלים אורז בכלל יכולים להכין בלי אורז, ולהוסיף עוד ירקות כמו שעועית ירוקה או ברוקולי.

מתכוני דגים
אורלי פלאי-ברונשטיין
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. אופים את הסלמון 15-10 בתנור על 200 מעלות, צולים על מחבת גריל או מאדים במיקרוגל - כך נוכל לשלוט במידת העשייה ולא לייבש את הסלמון. כשהוא עשוי הוא מתפורר לשבבים יפים שאותם נוסיף למוקפץ.
  2. מחממים את הווק או המחבת עם כף שמן ומקפיצים את החלק הלבן של הבצל הירוק עם שום. מוסיפים מחית קארי וכשהיא נפתחת ועולה ריח מוסיפים שליש כוס מים ומערבבים.
  3. מוסיפים כרוב ועגבניות שרי ו/או פלפל אדום. מקפיצים ומוסיפים את האורז. מערבבים יחד תוך כדי הקפצה.
  4. מוסיפים את הסלמון ומערבבים עוד דקה-שתיים עד שכל המרכיבים מקבלים מכת חום. מוסיפים ירוקים (תרד/קייל/מנגולד ובזיליקום/כוסברה/נענע, מיץ לימון (לא חובה) ומגישים מיד.
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות