קציצות דגים ברוטב חריף – עסיסיות ודלות בפחמימה
- מעין והדס לפידות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 75.2 קק״ל 1503.3 קק״לפחמימות 2.1 גרם 42.3 גרםשומן 3.8 גרם 75.4 גרםנתרן 23.7 מ״ג 475.0 מ״גחלבון 7.7 גרם 154.9 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 12.4 גרםשומן רווי 0.8 גרם 15.9 גרםכולסטרול 12.7 מ״ג 253.6 מ״גסידן 13.2 מ״ג 263.0 מ״גברזל 0.4 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 98.7 מ״ג 1973.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.8 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות2 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 75.2 קק״ל 1503.3 קק״לפחמימות 2.1 גרם 42.3 גרםשומן 3.8 גרם 75.4 גרםנתרן 23.7 מ״ג 475.0 מ״גחלבון 7.7 גרם 154.9 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 12.4 גרםשומן רווי 0.8 גרם 15.9 גרםכולסטרול 12.7 מ״ג 253.6 מ״גסידן 13.2 מ״ג 263.0 מ״גברזל 0.4 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 98.7 מ״ג 1973.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.8 מ״גסגור
קציצות דגים הן מנה נהדרת שניתן לשלב כארוחה קלה, לשים בכריך או כארוחה עיקרית עם תוספת ירקות חמים או מנת פחמימה מבושלת. המנה הזו טעימה ביותר גם קרה וגם חמה! קציצות דגים הן גם אפשרות מעולה לארוחות משפחתיות או אירוח.
בנוסף, מרכיבי המנה מכילים יתרונות תזונתיים רבים:
דג פורל, המרכיב העיקרי בתוך קציצות דגים:
- דגים הינם מקור לחלבון איכותי אשר חיוני לבניית ולתיקון תאים בגוף, בניית מסת שריר ועוד!
- חומצות שומן אומגה-3: דג פורל מכיל אומגה-3, שיכול לתמוך בבריאות הלב וכלי הדם ולשפר את התפקוד המנטלי. אומגה 3 הינה אנטי דלקתית ובעלת יכולת לתמוך בתהליכים נוגדי דלקת.
- ויטמינים ומינרלים: דג פורל הוא מקור טוב לויטמינים B, במיוחד B12, ולמינרלים כמו סלניום ומגנזיום, המסייעים לפעולה תקינה של מערכת העצבים והמטבוליזם.
עגבניות, שמוסיפות טעם נהדר לרוטב של קציצות דגים:
- ליקופן: עגבניות עשירות בליקופן, נוגד חמצון חזק שמסייע בהפחתת הסיכון למחלות כרוניות כמו סרטן ומחלות לב. כאשר העגבניות מבושלות, זמינות הליקופן עולה.
- ויטמינים ומינרלים: העגבניות מספקות ויטמינים כמו ויטמין C וויטמין A, וכן מינרלים כמו אשלגן, התומכים בתפקוד תקין של הלב ולחץ הדם.
- צליית עגבניות מסייעת לשחרור ולשיפור הספיגה של הליקופן מהעגבניות ומדגישה את המתיקות והטעמים של העגבניות, מה שיכול לעודד צריכה רבה יותר של ירקות.
מנגולד, שמשתלב נהדר ברוטב קציצות דגים:
- מנגולד הוא מקור מצוין לויטמינים K ו-A, ויטמינים B, כמו גם מינרלים כמו מגנזיום, ברזל ואשלגן. אלו חשובים לבריאות העצמות, הדם ולתפקוד מערכת החיסון.
- סיבים תזונתיים: מנגולד עשיר בסיבים תזונתיים, המסייעים בתמיכה בעיכול וברמות הסוכר בדם.
- המנגולד מכיל נוגדי חמצון כמו ביטה-קרוטן וויטמינים C ו-E, התורמים לבריאות העור ותומכים במערכת החיסון.
באופן כללי, המתכון קציצות דגים ברוטב חריף של עגבניות שרי ומנגולד הוא שילוב של חלבונים איכותיים, חומצות שומן בריאות, נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים חשובים, מה שהופך אותו למאכל בריא ומזין. קציצות דגים הן דרך טעימה ומגוונת להכניס יותר דגים לתפריט היומי שלכם.
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
500 גרם דג פורלללא עור, קצוץ דק/טחון
-
1/2 כוס כוסברהקצוצה
-
2 שיני שוםכתוש
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינונישרוף (אפשר לקלות בגריל התנור או על להבת גז כמה דקות)
-
1 ביצה M
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית שמן זית
-
1כף או 20 גרם קמח שקדים
רוטב
-
200 גרם עגבניות שריחצויות
-
1 חבילה עלי מנגולדקצוצים ללא הגבעולים
-
3 שיני שוםכתוש
-
2כפות או 20 מ"ל שמן זית
-
1 כף פפריקה מעושנת
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כפית שבבי צ'ילי יבשלא חובה
-
100גרם או 1 קופסה רסק עגבניות ללא סוכר
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: קוצצים דק דק את הדג ושמים בקערה עם כל מרכיבי הקציצות. מעסים טוב עד למסה אחידה ומכדררים ל-20 קציצות.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת/סיר רחב ועמוק (סוטאז’), מוסיפים את התבלינים (למעט השום) ומערבבים בעזרת כף עץ לפתיחת הטעמים. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את העגבניות ועלי המנגולד.
- מבשלים כמה דקות או עד שהעגבניות רכות והמנגולד מבושל.
- מוסיפים למחבת את הקציצות וצורבים מעט רק בצד אחד.
- מוסיפים מים עד שמכסים כשלושת רבעי מגובה הקציצות ומערבבים בעדינות. מביאים לרתיחה.
- מכסים ומבשלים כ-30 דקות. במהלך הבישול מערבבים קלות את הרוטב ותשפכו מעט ממנו על הקציצות לסירוגין. בתום 30 הדקות מורידים את המכסה ונותנים לרוטב כמה דקות נוספות להצטמצם.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: קוצצים דק דק את הדג ושמים בקערה עם כל מרכיבי הקציצות. מעסים טוב עד למסה אחידה ומכדררים ל-20 קציצות.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת/סיר רחב ועמוק (סוטאז’), מוסיפים את התבלינים (למעט השום) ומערבבים בעזרת כף עץ לפתיחת הטעמים. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את העגבניות ועלי המנגולד.
- מבשלים כמה דקות או עד שהעגבניות רכות והמנגולד מבושל.
- מוסיפים למחבת את הקציצות וצורבים מעט רק בצד אחד.
- מוסיפים מים עד שמכסים כשלושת רבעי מגובה הקציצות ומערבבים בעדינות. מביאים לרתיחה.
- מכסים ומבשלים כ-30 דקות. במהלך הבישול מערבבים קלות את הרוטב ותשפכו מעט ממנו על הקציצות לסירוגין. בתום 30 הדקות מורידים את המכסה ונותנים לרוטב כמה דקות נוספות להצטמצם.
הערות
- ניתן להוסיף 1 כף ממתיק לרוטב (כדי לאזן את חמיצות העגבניות)
- ניתן להכין את הקציצות עם דגים אחרים - סלמון, בורי, דניס, אמנון או דג לבן אחר שאוהבים (לא אינטיאס)
- ניתן להחליף את המנגולד בעלי תרד
- רוצים להתאים את המתכון לילדים? וותרו על הצ'ילי הגרוס והפלפל החריף
הערות
- ניתן להוסיף 1 כף ממתיק לרוטב (כדי לאזן את חמיצות העגבניות)
- ניתן להכין את הקציצות עם דגים אחרים - סלמון, בורי, דניס, אמנון או דג לבן אחר שאוהבים (לא אינטיאס)
- ניתן להחליף את המנגולד בעלי תרד
- רוצים להתאים את המתכון לילדים? וותרו על הצ'ילי הגרוס והפלפל החריף
תגובות (0)