קרקר עדשים כתומות
איך לא חשבו על זה קודם? קרקר עדשים כתומות. קרקר ביתי, טעים ודל פחמימות, שכיף שיהיה בבית, בתיק או במגירה בעבודה. הולך טוב עם סלט או מרק
איך לא חשבו על זה קודם? קרקר עדשים כתומות. קרקר ביתי, טעים ודל פחמימות, שכיף שיהיה בבית, בתיק או במגירה בעבודה. הולך טוב עם סלט או מרק
- מערכת Happy Food
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 58.8 קק״ל 1411.6 קק״לפחמימות 2.1 גרם 49.6 גרםשומן 3.4 גרם 82.7 גרםנתרן 1.2 מ״ג 27.8 מ״גחלבון 3.3 גרם 79.9 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 3.2 גרםשומן רווי 0.6 גרם 15.0 גרםכולסטרול 42.2 מ״ג 1012.8 מ״גסידן 6.3 מ״ג 152.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 17.8 מ״ג 427.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.3 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות2 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 58.8 קק״ל 1411.6 קק״לפחמימות 2.1 גרם 49.6 גרםשומן 3.4 גרם 82.7 גרםנתרן 1.2 מ״ג 27.8 מ״גחלבון 3.3 גרם 79.9 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 3.2 גרםשומן רווי 0.6 גרם 15.0 גרםכולסטרול 42.2 מ״ג 1012.8 מ״גסידן 6.3 מ״ג 152.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 17.8 מ״ג 427.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.3 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
מצרכים ל-2 תבניות תנור
-
1 כוס קמח עדשים כתומות
-
4 ביצים M
-
4 כפות מים
-
4 כפות שמן זית
-
1 שן שוםכתושה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית אורגנו יבש
-
2 כפות שומשום
-
1/2 כפית קצח
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפיה.
- מערבבים ביצים, מים, שמן, קמח עדשים ותבלינים בבלנדר או בקערה, עד לקבלת עיסה דביקה ואחידה ללא גושי קמח עדשים.
- מוסיפים את השומשום והקצח ומערבבים היטב.
- מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות ומשטחים את התערובת לעובי דק מאוד.
- אופים 15-20 דקות או עד שהקרקר יבש (רעש חלול נשמע אן נוקשים עליו באצבעות).
- מצננים מעט ושוברים לחתיכות בגודל רצוי.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפיה.
- מערבבים ביצים, מים, שמן, קמח עדשים ותבלינים בבלנדר או בקערה, עד לקבלת עיסה דביקה ואחידה ללא גושי קמח עדשים.
- מוסיפים את השומשום והקצח ומערבבים היטב.
- מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות ומשטחים את התערובת לעובי דק מאוד.
- אופים 15-20 דקות או עד שהקרקר יבש (רעש חלול נשמע אן נוקשים עליו באצבעות).
- מצננים מעט ושוברים לחתיכות בגודל רצוי.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)