מיני עוגת שוקולד וחמאת בוטנים מצופה
עוגת שוקולד בשכבות עם חמאת בוטנים וציפוי משגע של שוקולד, קלה להכנה וטעימה ברמות. עוגת שוקולד מושלמת ליד הקפה, כזו שתרצו להכין שוב ושוב
עוגת שוקולד בשכבות עם חמאת בוטנים וציפוי משגע של שוקולד, קלה להכנה וטעימה ברמות. עוגת שוקולד מושלמת ליד הקפה, כזו שתרצו להכין שוב ושוב
- גולדי אלישר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 161.7 קק״ל 1940.2 קק״לפחמימות 5.7 גרם 68.3 גרםשומן 13.3 גרם 159.5 גרםנתרן 3.8 מ״ג 45.0 מ״גחלבון 5.3 גרם 63.1 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 7.0 גרםשומן רווי 4.4 גרם 53.2 גרםכולסטרול 42.4 מ״ג 508.5 מ״גסידן 7.8 מ״ג 93.1 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.5 מ״גאשלגן 12.6 מ״ג 151.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.2 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 3 שעות
-
פחמימות6 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 161.7 קק״ל 1940.2 קק״לפחמימות 5.7 גרם 68.3 גרםשומן 13.3 גרם 159.5 גרםנתרן 3.8 מ״ג 45.0 מ״גחלבון 5.3 גרם 63.1 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 7.0 גרםשומן רווי 4.4 גרם 53.2 גרםכולסטרול 42.4 מ״ג 508.5 מ״גסידן 7.8 מ״ג 93.1 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.5 מ״גאשלגן 12.6 מ״ג 151.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.2 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
100 גרם שוקולד מריר 85%
-
150 מ"ל נוזל קוקוס
-
2 כפות תחליף סוכר סוויטאנגו
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
2 ביצים M
חמאת בוטנים
-
4 כפות חמאת בוטנים טבעית
ציפוי
-
50 גרם שוקולד מריר 85%
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 כפית תחליף סוכר סוויטאנגו
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות חום עליון תחתון.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים.
- מערבבים היטב את כל המרכיבים של העוגה לתערובת אחידה, משטחים בתבנית 30×30.
- אופים כ20 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים.
- חותכים את העוגה לרוחב לשניים.
- על חלק אחד מפזרים חמאת בוטנים טבעית, ואת החלק השני שמים מעל, ושוב מפזרים מעל חמאת בוטנים .
- חותכים לקוביות מכניסים למקפיא ל-15 דקות.
- מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל כ-40 שניות את מרכיבי הציפוי ומערבבים היטב.
- בעזרת קיסם טובלים את הקוביות בשוקולד המומס , מכניסים למקרר לשעתיים, ונהנים מביס מושלם.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות חום עליון תחתון.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים.
- מערבבים היטב את כל המרכיבים של העוגה לתערובת אחידה, משטחים בתבנית 30×30.
- אופים כ20 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים.
- חותכים את העוגה לרוחב לשניים.
- על חלק אחד מפזרים חמאת בוטנים טבעית, ואת החלק השני שמים מעל, ושוב מפזרים מעל חמאת בוטנים .
- חותכים לקוביות מכניסים למקפיא ל-15 דקות.
- מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל כ-40 שניות את מרכיבי הציפוי ומערבבים היטב.
- בעזרת קיסם טובלים את הקוביות בשוקולד המומס , מכניסים למקרר לשעתיים, ונהנים מביס מושלם.
הערות
- צריכה מופרזת של ממתיקים בסכרת ובפרט בסכרת היריון אינה מומלצת, יש להקפיד לאכול במידה ובמידת הצורך אף להתייעץ עם איש מקצוע בנוגע להתאמת הממתיק למצבכם הבריאותי
הערות
- צריכה מופרזת של ממתיקים בסכרת ובפרט בסכרת היריון אינה מומלצת, יש להקפיד לאכול במידה ובמידת הצורך אף להתייעץ עם איש מקצוע בנוגע להתאמת הממתיק למצבכם הבריאותי
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית מוסמכת לטרום סוכרתיים, סוכרתיים וסוכרת הריון שיר אלפי-זגר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)