קציצות דגים עם ירקות ירוקים
קציצות דגים עסיסיות, קלילות ומלאות טעם בזכות הבצל, הצ׳ילי, הג׳ינג׳ר ועשבי התיבול. קציצות דגים עם ירקות ירוקים היא ארוחה טעימה ומזינה
קציצות דגים עסיסיות, קלילות ומלאות טעם בזכות הבצל, הצ׳ילי, הג׳ינג׳ר ועשבי התיבול. קציצות דגים עם ירקות ירוקים היא ארוחה טעימה ומזינה
- מערכת Happy Food
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 329.2 קק״ל 1317.0 קק״לפחמימות 12.5 גרם 50.1 גרםשומן 16.8 גרם 67.1 גרםנתרן 417.0 מ״ג 1668.0 מ״גחלבון 34.6 גרם 138.6 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.1 גרםשומן רווי 2.4 גרם 9.5 גרםכולסטרול 77.5 מ״ג 310.0 מ״גסידן 110.6 מ״ג 442.3 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.9 מ״גאשלגן 761.1 מ״ג 3044.4 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 5.6 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
פחמימות13 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 329.2 קק״ל 1317.0 קק״לפחמימות 12.5 גרם 50.1 גרםשומן 16.8 גרם 67.1 גרםנתרן 417.0 מ״ג 1668.0 מ״גחלבון 34.6 גרם 138.6 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.1 גרםשומן רווי 2.4 גרם 9.5 גרםכולסטרול 77.5 מ״ג 310.0 מ״גסידן 110.6 מ״ג 442.3 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.9 מ״גאשלגן 761.1 מ״ג 3044.4 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 5.6 מ״גסגור
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות דגים
-
500 גרם דגי בוריפילה, אפשר גם לברק או סלמון
-
1 בצל קטן
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
-
3 גבעולי בצל ירוק
-
1/2 כוס כוסברה
-
1 קורט מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
ירקות
-
200 גרם שעועית ירוקה טרייה
-
200 גרם אפונה סיניתטרייה
-
200 גרם כרוב ניצנים
רוטב
-
3 כפות שמן זית
-
1 כף לימון כבוש
-
2 שיני שום
-
1 קורט מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: קוצצים את הדג בעזרת סכין (מעבד מזון יהרוס את המרקם), תחילה לקוביות קטנות ואז ממשיכים עד שמתקבלים פירורים. מעבירים לקערה.
- קוצצים את הבצל, הצ’ילי, הג’ינג’ר, הבצל הירוק ועלי הכוסברה במעבד מזון עד לקבלת מחית ירוקה וארומטית, שאותה מוסיפים לקערת הדג.
- מוסיפים גם מלח, פלפל שחור וכף שמן זית ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר להתייצבות למשך כחצי שעה.
- בינתיים מכינים את הירוקים: בסיר עם מי מלח רותחים חולטים את הירוקים 2-3 דקות עד לריכוך ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
- מכינים רוטב: מערבבים בקערה שמן זית, לימון כבוש, שום, מלח ופלפל. מוסיפים את הירוקים החלוטים ומערבבים.
- מוציאים את תערובת הדג מהמקרר ויוצרים ממנה קציצות עגולות ופחוסות.
- מחממים מחבת נון סטיק עם מעט שמן זית ומטגנים את הקציצות 2-3 דקות מכל צד, עד שהקציצות מזהיבות יפה.
- באותה מחבת מקפיצים את הירוקים ומגישים לצד הקציצות.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: קוצצים את הדג בעזרת סכין (מעבד מזון יהרוס את המרקם), תחילה לקוביות קטנות ואז ממשיכים עד שמתקבלים פירורים. מעבירים לקערה.
- קוצצים את הבצל, הצ’ילי, הג’ינג’ר, הבצל הירוק ועלי הכוסברה במעבד מזון עד לקבלת מחית ירוקה וארומטית, שאותה מוסיפים לקערת הדג.
- מוסיפים גם מלח, פלפל שחור וכף שמן זית ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר להתייצבות למשך כחצי שעה.
- בינתיים מכינים את הירוקים: בסיר עם מי מלח רותחים חולטים את הירוקים 2-3 דקות עד לריכוך ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
- מכינים רוטב: מערבבים בקערה שמן זית, לימון כבוש, שום, מלח ופלפל. מוסיפים את הירוקים החלוטים ומערבבים.
- מוציאים את תערובת הדג מהמקרר ויוצרים ממנה קציצות עגולות ופחוסות.
- מחממים מחבת נון סטיק עם מעט שמן זית ומטגנים את הקציצות 2-3 דקות מכל צד, עד שהקציצות מזהיבות יפה.
- באותה מחבת מקפיצים את הירוקים ומגישים לצד הקציצות.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)