סלט טאבולה כרובית
סלט טאבולה טעים וארומטי ללא בורגול, שמתאים לכל ארוחה. כדי להפוך טאבולה לארוחה מלאה מוסיפים: קוביות דג טרי / רצועות עוף צלוי / פטה / טופו
סלט טאבולה טעים וארומטי ללא בורגול, שמתאים לכל ארוחה. כדי להפוך טאבולה לארוחה מלאה מוסיפים: קוביות דג טרי / רצועות עוף צלוי / פטה / טופו
- אורלי פלאי-ברונשטיין
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 175.6 קק״ל 1053.4 קק״לפחמימות 12.5 גרם 74.8 גרםשומן 11.9 גרם 71.4 גרםנתרן 1.6 מ״ג 9.7 מ״גחלבון 5.2 גרם 31.3 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 31.3 גרםשומן רווי 1.7 גרם 10.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 80.0 מ״ג 480.2 מ״גברזל 2.3 מ״ג 13.6 מ״גאשלגן 775.3 מ״ג 4651.5 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
פחמימות13 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 175.6 קק״ל 1053.4 קק״לפחמימות 12.5 גרם 74.8 גרםשומן 11.9 גרם 71.4 גרםנתרן 1.6 מ״ג 9.7 מ״גחלבון 5.2 גרם 31.3 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 31.3 גרםשומן רווי 1.7 גרם 10.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 80.0 מ״ג 480.2 מ״גברזל 2.3 מ״ג 13.6 מ״גאשלגן 775.3 מ״ג 4651.5 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 5.2 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
1 ראש כרוביתמפורקת לפרחים
-
1 בצל סגול בינוניקצוץ דק
-
1/3 פלפל צ'ילי ירוק בינוניפרוס דק
-
2 מלפפונים בינונייםחתוכים לקוביות קטנות
-
120 גרם פטרוזיליהקצוצה ביחד עם כוסברה, שמיר ונענע
-
12 גרם גפרורי שקדיםאו צנוברים קלויים (לא חובה)
רוטב
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כפית קליפת לימוןמגוררת דק
-
1 קורט קינמון טחון
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מרסקים את פרחי הכרובית במעבד מזון בפולסים עד לקבלת פירורים דקים ואחידים.
- מעבירים את פירורי הכרובית לקערה ומוסיפים בצל סגול, פלפל ירוק, מלפפונים ועשבי תיבול.
- מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. הרוטב צריך להיות חומץ ועז טעם. יוצקים מעל, מערבבים, מפזרים את השקדים או הצנוברים ומגישים.
אופן הכנה
- מרסקים את פרחי הכרובית במעבד מזון בפולסים עד לקבלת פירורים דקים ואחידים.
- מעבירים את פירורי הכרובית לקערה ומוסיפים בצל סגול, פלפל ירוק, מלפפונים ועשבי תיבול.
- מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. הרוטב צריך להיות חומץ ועז טעם. יוצקים מעל, מערבבים, מפזרים את השקדים או הצנוברים ומגישים.
הערות
- כל השומן בסלט איכותי ומקורו בשמן זית ובשקדים או צנוברים
הערות
- כל השומן בסלט איכותי ומקורו בשמן זית ובשקדים או צנוברים
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
באיזה סכין משתמשים לרסק כרובית? אפשר גם עם כרובית קפואה?
סכין להב. חשוב להכין עם כרובית טרייה כי הכרובית הקפואה היא מבושלת