סלט קינואה וכל טוב
סלט קינואה שהוא ארוחה קלה, צבעונית ומזינה. עשירה בחומרי גלם טריים ומזינים שעושים לנו רק טוב! סלט קינואה שיכול להבטיח לנו שובע לאורך זמן
סלט קינואה שהוא ארוחה קלה, צבעונית ומזינה. עשירה בחומרי גלם טריים ומזינים שעושים לנו רק טוב! סלט קינואה שיכול להבטיח לנו שובע לאורך זמן
- מערכת Happy Food
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 329.8 קק״ל 1978.6 קק״לפחמימות 31.7 גרם 189.9 גרםשומן 21.6 גרם 129.8 גרםנתרן 4.4 מ״ג 26.5 מ״גחלבון 4.2 גרם 25.3 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 22.6 גרםשומן רווי 2.2 גרם 13.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 34.2 מ״ג 205.4 מ״גברזל 1.7 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 245.4 מ״ג 1472.1 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 4.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
פחמימות32 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 329.8 קק״ל 1978.6 קק״לפחמימות 31.7 גרם 189.9 גרםשומן 21.6 גרם 129.8 גרםנתרן 4.4 מ״ג 26.5 מ״גחלבון 4.2 גרם 25.3 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 22.6 גרםשומן רווי 2.2 גרם 13.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 34.2 מ״ג 205.4 מ״גברזל 1.7 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 245.4 מ״ג 1472.1 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 4.2 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קינואה
-
200גרם או 1 כוס קינואה
-
1 כף שמן זית
-
1 3/4 כוסות מים רותחים
סלט
-
90גרם או 2 כוסות פטרוזיליהעם כוסברה, שמיר ונענע, קצוצים
-
50גרם או 1/2 כוס אגוזי פקאן טבעייםאו אגוזי מלך
-
180גרם או 1 כוס גרגירי רימון
-
3 גבעולי בצל ירוקקצוצים
רוטב
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/2 לימון בינוניגם המיץ וגם הקליפה מגוררת
-
1 כף סירופ מייפלאו דבש (לגרסה לא טבעונית)
-
1 שן שוםכתושה
-
1/2 פלפל צ'ילי ירוק בינוניפרוס דק (לא חובה)
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הקינואה: בסיר עם שמן זית, מאדים את הקינואה דקה-שתיים ומערבבים עם כף עץ. מוסיפים מים רותחים, מחזירים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כרבע שעה עד שהמים נספגים והקינואה רכה. מצננים.
- בינתיים, מכינים את הרוטב לסלט: מערבבים הכל בצנצנת, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכינים את הסלט: מערבבים בקערה את עשבי התיבול עם אגוזים, גרגרי רימונים ובצל ירוק. מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.
אופן הכנה
- מכינים את הקינואה: בסיר עם שמן זית, מאדים את הקינואה דקה-שתיים ומערבבים עם כף עץ. מוסיפים מים רותחים, מחזירים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כרבע שעה עד שהמים נספגים והקינואה רכה. מצננים.
- בינתיים, מכינים את הרוטב לסלט: מערבבים הכל בצנצנת, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכינים את הסלט: מערבבים בקערה את עשבי התיבול עם אגוזים, גרגרי רימונים ובצל ירוק. מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)