-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 556.6 קק״ל 2226.2 קק״לפחמימות 18.5 גרם 74.0 גרםשומן 25.1 גרם 100.5 גרםנתרן 630.3 מ״ג 2521.1 מ״גחלבון 62.5 גרם 250.0 גרםסיבים תזונתיים 7.3 גרם 29.4 גרםשומן רווי 4.2 גרם 16.7 גרםכולסטרול 375.8 מ״ג 1503.0 מ״גסידן 164.8 מ״ג 659.1 מ״גברזל 3.8 מ״ג 15.2 מ״גאשלגן 2384.1 מ״ג 9536.6 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 10.7 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות19 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 556.6 קק״ל 2226.2 קק״לפחמימות 18.5 גרם 74.0 גרםשומן 25.1 גרם 100.5 גרםנתרן 630.3 מ״ג 2521.1 מ״גחלבון 62.5 גרם 250.0 גרםסיבים תזונתיים 7.3 גרם 29.4 גרםשומן רווי 4.2 גרם 16.7 גרםכולסטרול 375.8 מ״ג 1503.0 מ״גסידן 164.8 מ״ג 659.1 מ״גברזל 3.8 מ״ג 15.2 מ״גאשלגן 2384.1 מ״ג 9536.6 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 10.7 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 פילה דג לבןאו ורוד, 200 גרם כל פילה
-
2 יחידות תפוחי אדמה קטניםמבושלים וקרים
-
1 בצל סגול קטןפרוס
-
100גרם או 1 כוס שעועית ירוקה דקה
-
4 ביצים M
-
4 עגבניות בינוניותחתוכה לקוביות
-
12 יחידות צנוניותפרוסות
-
15 גרם זיתי קלמטהמגולענים
-
1 ראש חסה רומיתחתוכה גס
רוטב
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/4 כוס מיץ לימוןמלימון אחד
-
1 כפית חרדל דיז’ון
-
1 קורט מלח דק
-
4 מלפפונים בינוניים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מרתיחים סיר גדול עם מים וחולטים את השעועית ל-40 שניות עד שהצבע שלה ירוק בוהק ומיד מעבירים לקערת מי קרח כדי שתישאר פריכה וירוקה.
- לאותם המים מוסיפים את הביצים ומבשלים 6 דקות בדיוק. מוציאים למי קרח לעצירת הבישול.
- מניחים את נתחי הדג בתבנית כשהעור כלפי מעלה. צולים בתנור 8-10 דקות. מסלקים את העור, מפרקים לנתחים ומתבלים במעט מלח.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת.
- מסדרים את מרכיבי הסלט בצלחות הגשה זה לצד זה: ירקות, חסה, ביצים ודג, מזלפים רוטב ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מרתיחים סיר גדול עם מים וחולטים את השעועית ל-40 שניות עד שהצבע שלה ירוק בוהק ומיד מעבירים לקערת מי קרח כדי שתישאר פריכה וירוקה.
- לאותם המים מוסיפים את הביצים ומבשלים 6 דקות בדיוק. מוציאים למי קרח לעצירת הבישול.
- מניחים את נתחי הדג בתבנית כשהעור כלפי מעלה. צולים בתנור 8-10 דקות. מסלקים את העור, מפרקים לנתחים ומתבלים במעט מלח.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת.
- מסדרים את מרכיבי הסלט בצלחות הגשה זה לצד זה: ירקות, חסה, ביצים ודג, מזלפים רוטב ומגישים.
הערות
- ניתן להפחית משמעותית את תכולת הנתרן אם לוקחים פחות זיתים
הערות
- ניתן להפחית משמעותית את תכולת הנתרן אם לוקחים פחות זיתים
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)