חצילים בטחינה

חצילים בטחינה הוא אחד מהסלטים הטעימים והאהובים שיש. מתאימים לצד כל ארוחה, מתאימים לסנדוויץ׳ או כנשנוש עם ירקות טריים
חצילים בטחינה הוא אחד מהסלטים הטעימים והאהובים שיש. מתאימים לצד כל ארוחה, מתאימים לסנדוויץ׳ או כנשנוש עם ירקות טריים
  • אורלי פלאי-ברונשטיין
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • פחמימות
    9 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 115.0 קק״ל 690.2 קק״ל
    פחמימות 8.8 גרם 53.1 גרם
    שומן 8.4 גרם 50.4 גרם
    נתרן 1.1 מ״ג 6.6 מ״ג
    חלבון 3.2 גרם 19.4 גרם
    סיבים תזונתיים 5.4 גרם 32.5 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 7.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 32.8 מ״ג 196.6 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 6.7 מ״ג
    אשלגן 64.4 מ״ג 386.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 3.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • פחמימות
    9 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 115.0 קק״ל 690.2 קק״ל
    פחמימות 8.8 גרם 53.1 גרם
    שומן 8.4 גרם 50.4 גרם
    נתרן 1.1 מ״ג 6.6 מ״ג
    חלבון 3.2 גרם 19.4 גרם
    סיבים תזונתיים 5.4 גרם 32.5 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 7.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 32.8 מ״ג 196.6 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 6.7 מ״ג
    אשלגן 64.4 מ״ג 386.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 3.2 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. קולים את החצילים: הכי טעים על אש גלויה (בכיריים או בגריל), אבל אפשר גם בגריל חשמלי או בזה של התנור. דוקרים את החצילים במזלג וקולים על האש, 3-5 דקות מכל צד עד שהקליפה משחירה ואז הופכים. ממשיכים כך עד שבסוף התהליך תוכן החציל מתרכך. מסלקים את הקליפה, מצננים וקוצצים. מעבירים לקערה לצינון.
  2. מערבבים טחינה עם מיץ לימון, שום, מלח ופלפל בקערה אחרת. מוסיפים מים בהדרגה, בהתחלה רבע כוס ואז לפי הצורך. מוסיפים את החציל הקלוי, מערבבים וטועמים שוב. מתקנים תיבול לפי הצורך.
  3. נשמר בקירור שלושה-ארבעה ימים.
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות