-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 272.1 קק״ל 1632.5 קק״לפחמימות 29.8 גרם 179.0 גרםשומן 13.2 גרם 79.3 גרםנתרן 2.2 מ״ג 13.1 מ״גחלבון 7.8 גרם 46.5 גרםסיבים תזונתיים 11.5 גרם 69.2 גרםשומן רווי 2.1 גרם 12.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 59.8 מ״ג 359.0 מ״גברזל 1.1 מ״ג 6.9 מ״גאשלגן 284.3 מ״ג 1705.9 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות30 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 272.1 קק״ל 1632.5 קק״לפחמימות 29.8 גרם 179.0 גרםשומן 13.2 גרם 79.3 גרםנתרן 2.2 מ״ג 13.1 מ״גחלבון 7.8 גרם 46.5 גרםסיבים תזונתיים 11.5 גרם 69.2 גרםשומן רווי 2.1 גרם 12.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 59.8 מ״ג 359.0 מ״גברזל 1.1 מ״ג 6.9 מ״גאשלגן 284.3 מ״ג 1705.9 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.7 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
פטה טבעוני
-
50גרם או 1/2 כוס אגוזי קשיו טבעיים
-
3 חצילים גדוליםחתוכים לקוביות
-
4 כפות שמן זית
-
3 גבעולי טימין טרי
-
3 בצלים גדוליםקצוצים
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
100 גרם טופו קשה
קישוט
-
25גרם או 4 כפות פיסטוקים טבעייםקלויים קלות על מחבת וקצוצים גס
אופן הכנה
- משרים את אגוזי הקשיו בקערה עם מים למשך שעה.
- מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
- מסדרים את קוביות החצילים בשכבה אחת בשתי התבניות, מתבלים ב-2 כפות שמן זית, טימין, מלח ופלפל. אופים חצי שעה עד להזהבה יפה.
- בינתיים מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן זית על אש קטנה עד להזהבה יפה. אם צריך מוסיפים מעט מים, כדי להימנע מחריכה.
- במעבד מזון מרסקים: חצילים, בצל, טופו וקשיו לקבלת מחית חלקה. טועמים, מתקנים תיבול ומערבלים שוב להטמעה. במידת הצורך מוסיפים כפית סילאן טבעי למתיקות.
- מרפדים תבנית אינגליש קייק קטנה בניילון נצמד כך שיישארו שוליים מכל הצדדים. מפזרים בתחתית פיסטוק גרוס לקישוט השכבה העליונה של הפטה. יוצקים את התערובת מעל, מחליקים את פני התערובת וסוגרים בניילון נצמד.
- לפני ההגשה הופכים לצלחת הגשה כך שהפיסטוק למעלה. שומרים מכוסה במקרר עוד 3-4 ימים.
אופן הכנה
- משרים את אגוזי הקשיו בקערה עם מים למשך שעה.
- מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
- מסדרים את קוביות החצילים בשכבה אחת בשתי התבניות, מתבלים ב-2 כפות שמן זית, טימין, מלח ופלפל. אופים חצי שעה עד להזהבה יפה.
- בינתיים מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן זית על אש קטנה עד להזהבה יפה. אם צריך מוסיפים מעט מים, כדי להימנע מחריכה.
- במעבד מזון מרסקים: חצילים, בצל, טופו וקשיו לקבלת מחית חלקה. טועמים, מתקנים תיבול ומערבלים שוב להטמעה. במידת הצורך מוסיפים כפית סילאן טבעי למתיקות.
- מרפדים תבנית אינגליש קייק קטנה בניילון נצמד כך שיישארו שוליים מכל הצדדים. מפזרים בתחתית פיסטוק גרוס לקישוט השכבה העליונה של הפטה. יוצקים את התערובת מעל, מחליקים את פני התערובת וסוגרים בניילון נצמד.
- לפני ההגשה הופכים לצלחת הגשה כך שהפיסטוק למעלה. שומרים מכוסה במקרר עוד 3-4 ימים.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)