טראפלס שוקולד עם טחינה ושקדים
קשה להסביר את הקסם שמתרחש בערבוב בין שוקולד מומס וטחינה גולמית. את החמאה מחליפה כאן הטחינה ומתקבל מרקם של טראפלס שוקולד איכותי ועשיר. היכנסו לאתר Happy Food והתחילו להכין
קשה להסביר את הקסם שמתרחש בערבוב בין שוקולד מומס וטחינה גולמית. את החמאה מחליפה כאן הטחינה ומתקבל מרקם של טראפלס שוקולד איכותי ועשיר. היכנסו לאתר Happy Food והתחילו להכין
- מערכת Happy Food
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 101.9 קק״ל 2547.8 קק״לפחמימות 4.3 גרם 108.7 גרםשומן 8.3 גרם 208.3 גרםנתרן 0.5 מ״ג 12.8 מ״גחלבון 2.6 גרם 63.8 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 6.6 גרםשומן רווי 1.5 גרם 36.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.4 מ״ג 159.3 מ״גברזל 0.1 מ״ג 2.2 מ״גאשלגן 17.8 מ״ג 444.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.0 מ״גסגור
-
מרכיבים3
-
הכנה 10 דק׳כולל שעתיים ו-10 דק׳
-
פחמימות4 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 101.9 קק״ל 2547.8 קק״לפחמימות 4.3 גרם 108.7 גרםשומן 8.3 גרם 208.3 גרםנתרן 0.5 מ״ג 12.8 מ״גחלבון 2.6 גרם 63.8 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 6.6 גרםשומן רווי 1.5 גרם 36.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.4 מ״ג 159.3 מ״גברזל 0.1 מ״ג 2.2 מ״גאשלגן 17.8 מ״ג 444.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.0 מ״גסגור
אנחנו כמהים לדבר הקטן והמתוק הזה שבא לנו בדיוק בזמן עם הקפה. בלי הרבה מאמץ ובלי הרבה עבודה, טראפלס שוקולד הוא בדיוק הקינוח שסוגר את הפינה. המתכון הזה הוא בסיס מושלם לטראפלס שוקולד – אפשר לשחק עם המרכיבים שלו ולקבל טראפלס שוקולד בטעמים ומרקמים שונים.
אילו סוגי טראפלס שוקולד אפשר ליצור מהמתכון?
השוקולד נשאר, החמאה והאגוזים נשארים.
לא בא לכם טחינה? נסו חמאת בוטנים, חמאת שקדים, חמאת קשיו.
לא בא לכם שקדים? נסו אגוזי לוז, אגוזי פקאן, בוטנים.
מה שבטוח – טראפלס שוקולד הוא הקינוח המושלם שאפשר להכין בכמויות, להקפיא ולשלוף בכל רגע שזקוקים לנחמה מתוקה.
מרכיבים 3 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-10 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
מצרכים לתבנית מרובעת 20*20
-
200 גרם שוקולד מריר 80% קקאושבור לקוביות
-
1 כוס טחינה גולמית
-
1/2 כוס גפרורי שקדיםקלויים
אופן הכנה
- ממיסים את השוקולד 45 שניות במיקרוגל, מערבבים ואם צריך ממיסים עוד 10-15 שניות, עד שהוא הופך נוזלי וחלק.
- מוסיפים לשוקולד המומס טחינה ומערבבים היטב.
- יוצקים לתבנית 20*20 מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל את שבבי השקדים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים להקפאה עד להתייצבות.
- חותכים ל-25 קוביות ושומרים במקפיא בקופסה אטומה. מוציאים 10 דקות לפני ההגשה.
אופן הכנה
- ממיסים את השוקולד 45 שניות במיקרוגל, מערבבים ואם צריך ממיסים עוד 10-15 שניות, עד שהוא הופך נוזלי וחלק.
- מוסיפים לשוקולד המומס טחינה ומערבבים היטב.
- יוצקים לתבנית 20*20 מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל את שבבי השקדים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים להקפאה עד להתייצבות.
- חותכים ל-25 קוביות ושומרים במקפיא בקופסה אטומה. מוציאים 10 דקות לפני ההגשה.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)