מרק עגבניות קרמי
מבשלים עגבניות עם ירקות שורש, שום ועשבי תיבול ואז טוחנים הכל למרקם חלק של מרק עגבניות קרמי ונהנים מכל היתרונות של העגבניות ושל הירקות
מבשלים עגבניות עם ירקות שורש, שום ועשבי תיבול ואז טוחנים הכל למרקם חלק של מרק עגבניות קרמי ונהנים מכל היתרונות של העגבניות ושל הירקות
- אורלי פלאי-ברונשטיין
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 169.7 קק״ל 678.7 קק״לפחמימות 22.7 גרם 90.6 גרםשומן 5.7 גרם 22.8 גרםנתרן 6.7 מ״ג 26.7 מ״גחלבון 10.9 גרם 43.7 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 22.1 גרםשומן רווי 1.2 גרם 4.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 92.5 מ״ג 370.0 מ״גברזל 2.5 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 674.1 מ״ג 2696.4 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
פחמימות23 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 169.7 קק״ל 678.7 קק״לפחמימות 22.7 גרם 90.6 גרםשומן 5.7 גרם 22.8 גרםנתרן 6.7 מ״ג 26.7 מ״גחלבון 10.9 גרם 43.7 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 22.1 גרםשומן רווי 1.2 גרם 4.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 92.5 מ״ג 370.0 מ״גברזל 2.5 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 674.1 מ״ג 2696.4 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 גבעולי כרישותקצוצים או 2 בצלים קלופים וקצוצים
-
2 גזרים בינונייםקלופים וקצוצים
-
2 גבעולי סלריקצוצים
-
3 שיני שוםקצוצות
-
2 כפות שמן זיתעדין
-
500 גרם עגבניותקלופות וקצוצות גס
-
1 צרור בזיליקוםביחד עם טימין, אורגנו, מרווה (מה שיש, אפשר להחליף בתערובת עשבי תיבול יבשים)
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 ליטר מים
אופן הכנה
- מאדים בצל, גזר, סלרי, שום, בסיר גדול עם שמן זית, כ-5 דקות, עד שעולה מהם ריח.
- מוסיפים את העגבניות ומטגנים 3-4 דקות. מוסיפים את עשבי התיבול, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- יוצקים לסיר מים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה, על סך רתיחה, כחצי שעה, עד שמתקבל מרק סמיך.
- מרסקים את המרק, הכי נוח בעזרת מוט-בלנדר (או במעבד מזון) למרקם חלק, אם רוצים מוסיפים רבע כוס שמנת לבישול, טועמים ומתקנים תיבול.
- מחזירים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות. מגישים חם.
אופן הכנה
- מאדים בצל, גזר, סלרי, שום, בסיר גדול עם שמן זית, כ-5 דקות, עד שעולה מהם ריח.
- מוסיפים את העגבניות ומטגנים 3-4 דקות. מוסיפים את עשבי התיבול, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- יוצקים לסיר מים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה, על סך רתיחה, כחצי שעה, עד שמתקבל מרק סמיך.
- מרסקים את המרק, הכי נוח בעזרת מוט-בלנדר (או במעבד מזון) למרקם חלק, אם רוצים מוסיפים רבע כוס שמנת לבישול, טועמים ומתקנים תיבול.
- מחזירים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות. מגישים חם.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)