תבשיל בקר ופטריות
תבשיל בקר ופטריות קלאסי עם תבלינים בניחוח מתקתק - העיקרית המושלמת לערב חג או שבת בפחות מחצי שעת עבודה. מתכון מנצח שתרצו לאמץ אצלכם בשולחן באופן קבוע
תבשיל בקר ופטריות קלאסי עם תבלינים בניחוח מתקתק - העיקרית המושלמת לערב חג או שבת בפחות מחצי שעת עבודה. מתכון מנצח שתרצו לאמץ אצלכם בשולחן באופן קבוע
- דניאל טיאנו בודין
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 544.7 קק״ל 2723.4 קק״לפחמימות 15.2 גרם 76.1 גרםשומן 22.2 גרם 111.1 גרםנתרן 0.9 מ״ג 4.4 מ״גחלבון 67.9 גרם 339.6 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 8.0 גרםשומן רווי 6.9 גרם 34.4 גרםכולסטרול 468.0 מ״ג 2340.0 מ״גסידן 25.0 מ״ג 125.1 מ״גברזל 4.7 מ״ג 23.4 מ״גאשלגן 112.0 מ״ג 560.1 מ״גאבץ 12.1 מ״ג 60.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-35 דק׳
-
פחמימות15 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 544.7 קק״ל 2723.4 קק״לפחמימות 15.2 גרם 76.1 גרםשומן 22.2 גרם 111.1 גרםנתרן 0.9 מ״ג 4.4 מ״גחלבון 67.9 גרם 339.6 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 8.0 גרםשומן רווי 6.9 גרם 34.4 גרםכולסטרול 468.0 מ״ג 2340.0 מ״גסידן 25.0 מ״ג 125.1 מ״גברזל 4.7 מ״ג 23.4 מ״גאשלגן 112.0 מ״ג 560.1 מ״גאבץ 12.1 מ״ג 60.4 מ״גסגור
לקראת עונת החגים אני חייבת לשתף אתכם בתבשיל סופר קל להכנה של נתח כתף ופטריות – כזה שלא מצריך המון התעסקות אבל עדיין טעים ברמות! המתכון במקור הוא של אמא שלי שהיא מלכת הסירים והתבשילים עם קצת התאמות שלי, אני בטוחה שתאהבו!
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-35 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג בשר כתף
-
3 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינוניים
-
1 סלסילה פטריות שמפיניון
-
5 שיני שום
-
2 כפות רסק עגבניות ללא סוכר
-
1/2 כוס יין אדום יבש
-
עד כיסוי הבשר
-
1 כפית קינמון טחון
-
1 כף שטוחה בהרט
-
1/4 כפית הל טחון
-
1/2 כף מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- חותכים את הבצלים, הפטריות והשום לפרוסות ושומרים בצד.
- בסיר רחב (סוטאז’) מחממים את השמן על אש בינונית.
- מטגנים את קוביות הבשר עד השחמה.
- מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים קלות ל4-5 דקות.
- מוסיפים לסיר את הפטריות, רסק העגבניות, התבלינים, והיין ומוזגים עם מים עד לכיסוי הבשר.
- סוגרים עם מכסה את הסיר ומבשלים שעתיים על אש קטנה-בינונית.
- מומלץ לבדוק מידי פעם ולהוסיף מים במידת הצורך. חג שמח!
אופן הכנה
- חותכים את הבצלים, הפטריות והשום לפרוסות ושומרים בצד.
- בסיר רחב (סוטאז’) מחממים את השמן על אש בינונית.
- מטגנים את קוביות הבשר עד השחמה.
- מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים קלות ל4-5 דקות.
- מוסיפים לסיר את הפטריות, רסק העגבניות, התבלינים, והיין ומוזגים עם מים עד לכיסוי הבשר.
- סוגרים עם מכסה את הסיר ומבשלים שעתיים על אש קטנה-בינונית.
- מומלץ לבדוק מידי פעם ולהוסיף מים במידת הצורך. חג שמח!
מתכון זה אושר על ידי דיאטניות קליניות מעין והדס לפידות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)