עוגת דבש בלי דבש לראש השנה
אם גם אתם רוצים להנות מפרוסת עוגת דבש בחג הקרוב אבל חוששים מאיזון רמות הסוכר, גולדי אלישר דואגת לכם למתכון משגע של עוגת דבש בלי דבש לסיום מתוק של ערב החג
אם גם אתם רוצים להנות מפרוסת עוגת דבש בחג הקרוב אבל חוששים מאיזון רמות הסוכר, גולדי אלישר דואגת לכם למתכון משגע של עוגת דבש בלי דבש לסיום מתוק של ערב החג
- גולדי אלישר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 153.7 קק״ל 2459.1 קק״לפחמימות 5.5 גרם 87.8 גרםשומן 12.9 גרם 206.7 גרםנתרן 5.1 מ״ג 81.0 מ״גחלבון 4.2 גרם 67.5 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 9.4 גרםשומן רווי 4.1 גרם 66.1 גרםכולסטרול 76.7 מ״ג 1227.8 מ״גסידן 30.5 מ״ג 488.5 מ״גברזל 0.5 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 20.4 מ״ג 326.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
פחמימות6 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 153.7 קק״ל 2459.1 קק״לפחמימות 5.5 גרם 87.8 גרםשומן 12.9 גרם 206.7 גרםנתרן 5.1 מ״ג 81.0 מ״גחלבון 4.2 גרם 67.5 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 9.4 גרםשומן רווי 4.1 גרם 66.1 גרםכולסטרול 76.7 מ״ג 1227.8 מ״גסידן 30.5 מ״ג 488.5 מ״גברזל 0.5 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 20.4 מ״ג 326.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.4 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
150 גרם קמח שקדים
-
3 כפות קמח קוקוס
-
100 גרם חמאהמומסת
-
4 כפות תחליף סוכר סוויטאנגו
-
1 כפית אבקת אפייה
-
4 ביצים M
-
50 גרם אגוזי מלךשבורים
-
2 כפות מייפל אפס פחמימהעד 3 כפות
-
1/4 כוס מיםחמימים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון.
- מערבבים בקערה גדולה את קמח השקדים, קמח הקוקוס, ואבקת האפייה עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עם תמצית הווניל עד שהן הופכות לתערובת קלילה ותפוחה. אפשר להשתמש במטרפה ידנית או במיקסר חשמלי.
- מוסיפים לתערובת הביצים את החמאה המומסת ואת הסוויטאנגו (או הממתיק שבחרתם), ומערבבים היטב עד שהחומרים מתמזגים.
- מוסיפים את התערובת הרטובה אל התערובת היבשה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
- שופכים את התערובת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה או משומנת, ומכניסים לתנור שחומם מראש. אופים במשך כ-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים את העוגה.
- מכינים את הציפוי: מערבבים את המייפל אפס פחמימה עם רבע כוס מים חמימים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מטפטפים על העוגה את הציפוי ומפזרים מעל את שברי אגוזי המלך.
- מניחים לעוגה להתקרר לגמרי לפני החיתוך וההגשה. בתיאבון!
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון.
- מערבבים בקערה גדולה את קמח השקדים, קמח הקוקוס, ואבקת האפייה עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עם תמצית הווניל עד שהן הופכות לתערובת קלילה ותפוחה. אפשר להשתמש במטרפה ידנית או במיקסר חשמלי.
- מוסיפים לתערובת הביצים את החמאה המומסת ואת הסוויטאנגו (או הממתיק שבחרתם), ומערבבים היטב עד שהחומרים מתמזגים.
- מוסיפים את התערובת הרטובה אל התערובת היבשה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
- שופכים את התערובת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה או משומנת, ומכניסים לתנור שחומם מראש. אופים במשך כ-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים את העוגה.
- מכינים את הציפוי: מערבבים את המייפל אפס פחמימה עם רבע כוס מים חמימים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מטפטפים על העוגה את הציפוי ומפזרים מעל את שברי אגוזי המלך.
- מניחים לעוגה להתקרר לגמרי לפני החיתוך וההגשה. בתיאבון!
הערות
- צריכה מופרזת של ממתיקים בסכרת ובפרט בסכרת היריון אינה מומלצת, יש להקפיד לאכול במידה ובמידת הצורך אף להתייעץ עם איש מקצוע בנוגע להתאמת הממתיק למצבכם הבריאותי
הערות
- צריכה מופרזת של ממתיקים בסכרת ובפרט בסכרת היריון אינה מומלצת, יש להקפיד לאכול במידה ובמידת הצורך אף להתייעץ עם איש מקצוע בנוגע להתאמת הממתיק למצבכם הבריאותי
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית מוסמכת לטרום סוכרתיים, סוכרתיים וסוכרת הריון שיר אלפי-זגר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)