חזה עוף צלוי עם קראסט אגוזים ועשבי תיבול
תחליף דל פחמימה מושלם לשניצל - חזה עוף צלוי בתנור בציפוי שברי אגוזים ועשבי תיבול שיגרום לכל המשפחה להתלהב. מושלם לארוחת צהריים מהירה אך טעימה
תחליף דל פחמימה מושלם לשניצל - חזה עוף צלוי בתנור בציפוי שברי אגוזים ועשבי תיבול שיגרום לכל המשפחה להתלהב. מושלם לארוחת צהריים מהירה אך טעימה
- ונסה חתוקאי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 281.7 קק״ל 1126.8 קק״לפחמימות 11.2 גרם 44.7 גרםשומן 17.8 גרם 71.3 גרםנתרן 1.8 מ״ג 7.3 מ״גחלבון 5.1 גרם 20.2 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.6 גרםשומן רווי 2.4 גרם 9.8 גרםכולסטרול 63.3 מ״ג 253.2 מ״גסידן 22.3 מ״ג 89.2 מ״גברזל 0.8 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 67.8 מ״ג 271.1 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
פחמימות11 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 281.7 קק״ל 1126.8 קק״לפחמימות 11.2 גרם 44.7 גרםשומן 17.8 גרם 71.3 גרםנתרן 1.8 מ״ג 7.3 מ״גחלבון 5.1 גרם 20.2 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.6 גרםשומן רווי 2.4 גרם 9.8 גרםכולסטרול 63.3 מ״ג 253.2 מ״גסידן 22.3 מ״ג 89.2 מ״גברזל 0.8 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 67.8 מ״ג 271.1 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 1.9 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
חזה עוף
-
400 גרם שניצל עוף טרי פרוס דק4 יחידות של 100 גרם
ציפוי
-
3 כפות שטוחות קמח כוסמין מלא
-
1 ביצה M
-
1/3 כפית מלח דק
-
1/3 כפית פלפל שחור טחון
קראסט אגוזים ועשבי תיבול
-
80גרם או 2/3 כוס אגוזי מלךקצוצים דק
-
10גרם או 1/4 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
2 שיני שוםכתוש
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
תבנית האפייה
-
4 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בצלחת או קערה, מערבבים את כל מצרכי הקראסט לתערובת אחידה.
- בקערה, שמים את קמח הכוסמין המלא. בקערה נפרדת טורפים את הביצה יחד עם המלח והפלפל.
- מצפים את החזות בקמח, מעבירים לביצה ולאחר מכן לקערת הקראסט כך שכל החזות מצופים בצורה אחידה בתערובת האגוזים.
- משמנים את נייר האפייה עם 2 כפות שמן זית, מניחים את חזות העוף על השמן ומזלפים עליהם עוד 2-3 כפות שמן זית. אופים 15-20 דקות עד שהם מזהיבים.
- מוציאים מהתנור ומגישים לצד סלט חסה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בצלחת או קערה, מערבבים את כל מצרכי הקראסט לתערובת אחידה.
- בקערה, שמים את קמח הכוסמין המלא. בקערה נפרדת טורפים את הביצה יחד עם המלח והפלפל.
- מצפים את החזות בקמח, מעבירים לביצה ולאחר מכן לקערת הקראסט כך שכל החזות מצופים בצורה אחידה בתערובת האגוזים.
- משמנים את נייר האפייה עם 2 כפות שמן זית, מניחים את חזות העוף על השמן ומזלפים עליהם עוד 2-3 כפות שמן זית. אופים 15-20 דקות עד שהם מזהיבים.
- מוציאים מהתנור ומגישים לצד סלט חסה.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית מוסמכת לטרום סוכרתיים, סוכרתיים וסוכרת הריון שיר אלפי-זגר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (5)
היי, ברכיבים כתוב שניצל פרוס דק, אבל בתמונה זה נראה די עבה. באיזה עובי בערך צריך להיות החזה עוף? האם יתאים לפילה עוף?
היי ליה, המתכון לפי שניצל עוף טרי פרוס דק
הי, האם זה טעים גם לאחר יומיים-שלושה במקרר, וחימום במיקרוגל?
היי ליזי, חזה העוף עדיין ישאר טעים לאחר יומיים שלושה בקירור, אך תמיד עדיף לאכול מיד לאחר הבישול
הי,