חציל שלם קלוי בתנור עם טחינה ועגבניות צלויות
חציל שלם קלוי בתנור שמגישים עם עגבניות צלויות וטחינה חלקה נפלאה. תוספת מעולה לשולחן הסלטים בערב שבת או חג, גרסה מיוחדת למנה הקלאסית
חציל שלם קלוי בתנור שמגישים עם עגבניות צלויות וטחינה חלקה נפלאה. תוספת מעולה לשולחן הסלטים בערב שבת או חג, גרסה מיוחדת למנה הקלאסית
- ונסה חתוקאי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 243.2 קק״ל 972.9 קק״לפחמימות 13.4 גרם 53.5 גרםשומן 19.2 גרם 76.7 גרםנתרן 205.1 מ״ג 820.6 מ״גחלבון 6.5 גרם 26.1 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 19.9 גרםשומן רווי 2.9 גרם 11.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 23.1 מ״ג 92.6 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.8 מ״גאשלגן 138.3 מ״ג 553.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
פחמימות13 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 243.2 קק״ל 972.9 קק״לפחמימות 13.4 גרם 53.5 גרםשומן 19.2 גרם 76.7 גרםנתרן 205.1 מ״ג 820.6 מ״גחלבון 6.5 גרם 26.1 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 19.9 גרםשומן רווי 2.9 גרם 11.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 23.1 מ״ג 92.6 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.8 מ״גאשלגן 138.3 מ״ג 553.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
חציל שלם קלוי
-
1 חציל גדול
עגבניות צלויות
-
12יחידות או 120 גרם עגבניות שרי
-
2 שיני שוםפרוס
-
3כפות או 45 מ"ל שמן זית
-
1 כפית טימין טריאו אורגנו - טרי או יבש
-
1/3 כפית מלח גס
-
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
טחינה
-
1/2כוס או 120 מ"ל טחינה גולמית
-
1/2כוס או 120 מ"ל מים
-
1/3 כפית מלח דק
-
3 כפות מיץ לימוןמיץ מלימון קטן
הגשה
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות, מחוררים את החציל במזלג, מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים את החציל על נייר האפייה ואופים 50 דקות עד שהחציל רך מבפנים.
- בזמן אפיית החציל מכינים את העגבניות: במחבת, יוצקים את שמן הזית, מוסיפים את העגבניות, השום, האורגנו, המלח והפלפל ומטגנים על אש נמוכה 5-6 דקות עד שהעגבניות מתרככות. מכבים את האש ומועכים את פרוסות השום עם מזלג. מערבבים.
- מכינים את הטחינה: בקערה, מערבבים את הטחינה הגולמית, המים, הלימון והמלח לטחינה חלקה וקרמית.
- מרכיבים את המנה: מוציאים את החציל מהתנור ומצננים כמה דקות, מקלפים את קליפת החציל ומשאירים את העוקץ.
- בצלחת הגשה, מורחים את הטחינה בצורה אחידה, משאירים שתי כפות טחינה בצד.
- מניחים מעל הטחינה את החציל, יוצרים גומה באמצע החציל או חותכים קצת עם סכין, מזלפים שתי כפות טחינה באמצע החציל, מניחים מעל את העגבניות הצלויות, מפזרים פטרוזיליה ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות, מחוררים את החציל במזלג, מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים את החציל על נייר האפייה ואופים 50 דקות עד שהחציל רך מבפנים.
- בזמן אפיית החציל מכינים את העגבניות: במחבת, יוצקים את שמן הזית, מוסיפים את העגבניות, השום, האורגנו, המלח והפלפל ומטגנים על אש נמוכה 5-6 דקות עד שהעגבניות מתרככות. מכבים את האש ומועכים את פרוסות השום עם מזלג. מערבבים.
- מכינים את הטחינה: בקערה, מערבבים את הטחינה הגולמית, המים, הלימון והמלח לטחינה חלקה וקרמית.
- מרכיבים את המנה: מוציאים את החציל מהתנור ומצננים כמה דקות, מקלפים את קליפת החציל ומשאירים את העוקץ.
- בצלחת הגשה, מורחים את הטחינה בצורה אחידה, משאירים שתי כפות טחינה בצד.
- מניחים מעל הטחינה את החציל, יוצרים גומה באמצע החציל או חותכים קצת עם סכין, מזלפים שתי כפות טחינה באמצע החציל, מניחים מעל את העגבניות הצלויות, מפזרים פטרוזיליה ומגישים.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית מוסמכת לטרום סוכרתיים, סוכרתיים וסוכרת הריון שיר אלפי-זגר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)