שווארמה חזה עוף ופטריות

ארוחת הצהריים שלכם השתדרגה ברגע זה! שווארמה חזה עוף ופטריות משגעת והכי קלה להכנה, מושלמת עם סלט קצוץ דק דק בצד וטחינה
ארוחת הצהריים שלכם השתדרגה ברגע זה! שווארמה חזה עוף ופטריות משגעת והכי קלה להכנה, מושלמת עם סלט קצוץ דק דק בצד וטחינה
  • מעין והדס לפידות
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • פחמימות
    7 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 241.9 קק״ל 967.4 קק״ל
    פחמימות 6.9 גרם 27.7 גרם
    שומן 6.3 גרם 25.2 גרם
    נתרן 0.2 מ״ג 0.8 מ״ג
    חלבון 37.1 גרם 148.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.5 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 6.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 13.8 מ״ג 55.1 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 5.1 מ״ג
    אשלגן 90.0 מ״ג 360.1 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • פחמימות
    7 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 241.9 קק״ל 967.4 קק״ל
    פחמימות 6.9 גרם 27.7 גרם
    שומן 6.3 גרם 25.2 גרם
    נתרן 0.2 מ״ג 0.8 מ״ג
    חלבון 37.1 גרם 148.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.5 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 6.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 13.8 מ״ג 55.1 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 5.1 מ״ג
    אשלגן 90.0 מ״ג 360.1 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור

חזה עוף בשילוב עם תיבול שווארמה ופטריות הוא מנה טעימה וקלילה שאפשר להכין בבית. מוסיפים סלט וטחינה ויש לכם ארוחה למופת במינימום זמן הכנה.

היתרונות התזונתיים במנה:

  1. חזה עוף הינו מקור טוב לחלבון רזה שמסייע בבניית שרירים ושמירה על תחושת שובע לאורך זמן. בנתח חזה עוף יש פחות שומן רווי בהשוואה לבשר בקר או כבש, מה שהופך את השווארמה לאפשרות בריאה יותר מבחינת צריכת קלוריות ושומן.
  2. הפטריות מספקות ויטמינים ומינרלים כמו ויטמין D, ויטמיני B, נחושת וסלניום, שמחזקים את מערכת החיסון ותורמים לתפקוד תקין של הגוף.
  3. הפטריות מוסיפות עומק של טעם אוממי (טעם חמישי) שמשתלב מצוין עם התיבול של השווארמה.
  4. מנה משביעה מזינה ודלת פחמימה.
עוף
מעין והדס לפידות
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף ורך, בערך 10 דקות על להבה נמוכה עם מכסה סגור תוך ערבוב כל כמה דקות. לאחר 5 דקות ניתן להוסיף את הסילאן (אופציונלי) ולבשל עוד 5 דקות.
  2. כשהבצל זהוב ומקורמל מוסיפים את השום ומבשלים למשך דקה נוספת עד שהשום מתחיל להזהיב.
  3. מזיזים את הבצל והשום הצידה במחבת, מוסיפים את רצועות חזה העוף ומטגנים עד שהן משחימות מעט מכל הצדדים (אחרי 2 דקות אפשר כבר לערבב עם הבצל), במשך 5 דקות בערך.
  4. כאשר העוף כמעט מוכן, מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד שהן מתרככות.
  5. מתבלים בכפית תבלין שווארמה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מבשלים עוד דקות ספורות עד שהטעמים מתמזגים. בודקים תיבול. בתיאבון!

    הערות

    • ניתן להוסיף כפית סילאן, ישפיע על כמות הפחמימה במנה

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (3)

    Avatar

      Avatar
      שמחה בירנשטוק

      לא כתוב כמה סילאן להוסיף לבצל

        Avatar
        מערכת Foody

        היי ששון, הסילאן הוא אופציונאלי ולא צריך יותר מכף.

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות