מגדל חצילים ועגבניות עם גבינת מוצרלה ופסטו פיסטוקים

מנה ראשונה חלבית מרשימה ודלת פחמימה - שכבות של חצילים, עגבניות צלויות, מוצרלה ופסטו פיסטוקים משגע. נפלאה לבראנצ'ים, ערב חג שבועות או כל ארוחה חלבית חגיגית
מנה ראשונה חלבית מרשימה ודלת פחמימה - שכבות של חצילים, עגבניות צלויות, מוצרלה ופסטו פיסטוקים משגע. נפלאה לבראנצ'ים, ערב חג שבועות או כל ארוחה חלבית חגיגית
  • מעין והדס לפידות
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • פחמימות
    11 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 205.4 קק״ל 821.6 קק״ל
    פחמימות 10.8 גרם 43.2 גרם
    שומן 17.8 גרם 71.1 גרם
    נתרן 199.7 מ״ג 798.6 מ״ג
    חלבון 2.3 גרם 9.3 גרם
    סיבים תזונתיים 5.3 גרם 21.1 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 9.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 20.0 מ״ג 80.1 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 1.5 מ״ג
    אשלגן 204.0 מ״ג 816.0 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • פחמימות
    11 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 205.4 קק״ל 821.6 קק״ל
    פחמימות 10.8 גרם 43.2 גרם
    שומן 17.8 גרם 71.1 גרם
    נתרן 199.7 מ״ג 798.6 מ״ג
    חלבון 2.3 גרם 9.3 גרם
    סיבים תזונתיים 5.3 גרם 21.1 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 9.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 20.0 מ״ג 80.1 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 1.5 מ״ג
    אשלגן 204.0 מ״ג 816.0 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור

השילוב בין חצילים, בזיליקום, גבינת מוצרלה ועגבניות פשוט נועד להיות.

היתרון הנוסף של המתכון הוא שאתם יכולים להכין אותו גם אם אתם מאותגרים במטבח, הוא לוקח מינימום זמן הכנה, מנה מאוזנת, דלת פחמימה ותכלס… יפהפייה!

צמחוני וטבעוני
מעין והדס לפידות
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

חצילים

עגבניות צלויות

פסטו פיסטוקים

הגשה

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מכינים את החצילים: מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים את החצילים לעיגולים בעובי של כ-1 ס”מ.
  2. מפזרים מלח על החצילים ונותנים להם להגיר נוזלים כ-20 דקות, זה עוזר להוציא מהחצילים את הנוזלים והמרירות. סופגים את המים עם נייר סופג.
  3. מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ומרססים מעט שמן זית. מניחים את החצילים ומרססים את השכבה העליונה בתרסיס שמן זית/מורחים את שמן הזית במברשת.
  4. אופים בתנור 10 דקות, הופכים וממשיכים להפוך 10 דקות נוספות עד שהחצילים מתרככים ומשחימים.
  5. מכינים את העגבניות: פורסים את העגבניות לעיגולים, מסדרים בתבנית תנור עם נייר אפייה באותה הדרך שסידרנו את החצילים, זורים מעט מלח גס ואופים כ-10 דקות עד שהעגבניות צלויות.
  6. מכינים את הפסטו: שמים את כל המרכיבים בבלנדר וטוחנים לממרח (ניתן להשתמש בפסטו קנוי ללא תוספת סוכר).
  7. מרכיבים את המנה: מניחים חציל, עליו פרוסת עגבנייה, פרוסת מוצרלה, כפית פסטו, חוזרים על הפעולה עם כל המרכיבים ליצירת שכבות. מקשטים בקצת פיסטוקים ומגישים!
מגדל חצילים ועגבניות עם גבינת מוצרלה ופסטו פיסטוקים
מגדל חצילים ועגבניות עם גבינת מוצרלה ופסטו פיסטוקים. צילום: הדס לפידות

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות