אסאדו וירקות כתומים בתנור
אסאדו הוא אחד הנתחים הכי מוצלחים שיש לבישול ארוך. הבישול הארוך מוציא מהנתח את המיטב, ויחד עם הירקות הכתומים, מתקבל אסאדו בתיבול מתקתק
אסאדו הוא אחד הנתחים הכי מוצלחים שיש לבישול ארוך. הבישול הארוך מוציא מהנתח את המיטב, ויחד עם הירקות הכתומים, מתקבל אסאדו בתיבול מתקתק
- מערכת Happy Food
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 642.7 קק״ל 3856.1 קק״לפחמימות 25.7 גרם 154.0 גרםשומן 35.5 גרם 213.0 גרםנתרן 1664.9 מ״ג 9989.3 מ״גחלבון 52.3 גרם 314.0 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 13.1 גרםשומן רווי 9.0 גרם 54.0 גרםכולסטרול 177.7 מ״ג 1066.0 מ״גסידן 67.9 מ״ג 407.7 מ״גברזל 8.8 מ״ג 53.1 מ״גאשלגן 1286.1 מ״ג 7716.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 4 שעות ו-20 דק׳
-
פחמימות26 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 642.7 קק״ל 3856.1 קק״לפחמימות 25.7 גרם 154.0 גרםשומן 35.5 גרם 213.0 גרםנתרן 1664.9 מ״ג 9989.3 מ״גחלבון 52.3 גרם 314.0 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 13.1 גרםשומן רווי 9.0 גרם 54.0 גרםכולסטרול 177.7 מ״ג 1066.0 מ״גסידן 67.9 מ״ג 407.7 מ״גברזל 8.8 מ״ג 53.1 מ״גאשלגן 1286.1 מ״ג 7716.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.5 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 ק"ג אסאדוחתוך גס עם העצם
-
2 בצלים קטניםחתוכים לרבעים
-
2 גזרים בינונייםחתוכים גס
-
3 בטטות קטנותחצויות
-
1 דלורית בינוניתפרוסה לפרוסות עבות
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 ראש שוםחצוי
-
4 כפות רוטב סויה דל נתרן
-
2 כפות סירופ מייפל
-
2 כוסות מים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מסדרים את נתחי האסאדו בקדרה או בסיר רחב ושטוח שמתאים לתנור, ושולחים לצלייה מכל הכיוונים עד להזהבה יפה, כ-20 דקות בתנור.
- מוסיפים את הירקות ומסדרים ככה שיהיה מקום לכולם. מתבלים במלח ופלפל, סויה ומייפל ומשלימים במים עד לגובה הנתחים.
- מכסים במכסה אטום ואם אין מניחים נייר אפייה ומעליו נייר כסף, העיקר שיהיה אטום.
- מנמיכים את הטמפרטורה של התנור ל-160 מעלות ואופים במשך 3 וחצי שעות, או עד שהבשר מתפרק מהעצם. אם יש צורך ממשיכים באפייה. אם יש יותר מדי נוזלים מסירים את הכיסוי ואופים-מייבשים 15-20 דקות ללא כיסוי או עד שהכל שחום יפה.
- מגישים את הבשר עם הירקות הכתומים ונוזלי הבישול שהפכו בינתיים לרוטב gravy.
- ניתן לשמור בקירור עד 5 ימים ולחמם ברוטב או להוסיף מים במידת הצורך.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מסדרים את נתחי האסאדו בקדרה או בסיר רחב ושטוח שמתאים לתנור, ושולחים לצלייה מכל הכיוונים עד להזהבה יפה, כ-20 דקות בתנור.
- מוסיפים את הירקות ומסדרים ככה שיהיה מקום לכולם. מתבלים במלח ופלפל, סויה ומייפל ומשלימים במים עד לגובה הנתחים.
- מכסים במכסה אטום ואם אין מניחים נייר אפייה ומעליו נייר כסף, העיקר שיהיה אטום.
- מנמיכים את הטמפרטורה של התנור ל-160 מעלות ואופים במשך 3 וחצי שעות, או עד שהבשר מתפרק מהעצם. אם יש צורך ממשיכים באפייה. אם יש יותר מדי נוזלים מסירים את הכיסוי ואופים-מייבשים 15-20 דקות ללא כיסוי או עד שהכל שחום יפה.
- מגישים את הבשר עם הירקות הכתומים ונוזלי הבישול שהפכו בינתיים לרוטב gravy.
- ניתן לשמור בקירור עד 5 ימים ולחמם ברוטב או להוסיף מים במידת הצורך.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)