בולונז שעועית ירוקה
איך מכינים בולונז דל פחמימה? מחליפים את הפסטה בשעועית ירוקה! בולונז שעועית ירוקה משגע, בריא וטעים במיוחד שתרצו להכין ולאכול שוב ושוב
איך מכינים בולונז דל פחמימה? מחליפים את הפסטה בשעועית ירוקה! בולונז שעועית ירוקה משגע, בריא וטעים במיוחד שתרצו להכין ולאכול שוב ושוב
- אורלי פלאי-ברונשטיין
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 470.5 קק״ל 1882.2 קק״לפחמימות 22.4 גרם 89.4 גרםשומן 23.8 גרם 95.3 גרםנתרן 668.4 מ״ג 2673.5 מ״גחלבון 40.2 גרם 160.8 גרםסיבים תזונתיים 8.6 גרם 34.2 גרםשומן רווי 7.8 גרם 31.4 גרםכולסטרול 113.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 134.9 מ״ג 539.5 מ״גברזל 5.9 מ״ג 23.7 מ״גאשלגן 1000.6 מ״ג 4002.5 מ״גאבץ 8.7 מ״ג 34.7 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים ו-35 דק׳
-
פחמימות22 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 470.5 קק״ל 1882.2 קק״לפחמימות 22.4 גרם 89.4 גרםשומן 23.8 גרם 95.3 גרםנתרן 668.4 מ״ג 2673.5 מ״גחלבון 40.2 גרם 160.8 גרםסיבים תזונתיים 8.6 גרם 34.2 גרםשומן רווי 7.8 גרם 31.4 גרםכולסטרול 113.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 134.9 מ״ג 539.5 מ״גברזל 5.9 מ״ג 23.7 מ״גאשלגן 1000.6 מ״ג 4002.5 מ״גאבץ 8.7 מ״ג 34.7 מ״גסגור
ראגו בולונז הוא תבשיל איטלקי מעולה וגם דרך נפלאה לבשל בשר בקר טחון עם הרבה ירקות והמון טעם וארומה. כשהראגו מוכן, מוסיפים לסיר שעועית ירוקה (בתפקיד הפסטה) מבשלים לריכוך ומקבלים ארוחה טעימה, מזינה ונפלאה.
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-35 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בולונז
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1 גזר בינוניקלוף וקצוץ
-
1 גבעול סלריקצוץ
-
2 שיני שוםקצוץ
-
1 כף גדושה רסק עגבניות ללא סוכר
-
400 גרם עגבניות מרוסקות
-
2 יחידות עלי דפנה
-
1 צרור טימין טריביחד עם אורגנו ובזיליקום (או כפית תערובת עשבי תיבול יבשים)
-
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כוס מים רותחים
שעועית ירוקה
-
4 כוסות שעועית ירוקה טרייהאו קפואה
אופן הכנה
- מחממים סוטאז׳ (סיר רחב ונמוך שוליים) עם שמן זית ומאדים בו בצל, גזר וסלרי. כשהירקות מתרככים ועולה מהם ריח טוב, מוסיפים את הבקר הטחון, מטגנים ומפוררים בעזרת כף עץ, עד שהפירורים משנים צבע.
- מוסיפים את רסק העגבניות ונותנים לו להיפתח תוך ערבוב. מוסיפים גם עגבניות מרוסקות ומערבבים. מוסיפים עלי דפנה, עשבי תיבול, תבלינים, כוס מים רותחים ומכסים. מבשלים על אש קטנה שעה לפחות. מדי פעם בודקים אם יש צורך בעוד קצת מים (כדי לשמור מפני חריכה) ואם יש זמן מבשלים אפילו שעתיים. עד כאן אפשר להכין מראש ולחמם לפי הכמות הדרושה.
- לפני ההגשה מוסיפים כוס שעועית ירוקה לכל מנה ומבשלים יחד.
אופן הכנה
- מחממים סוטאז׳ (סיר רחב ונמוך שוליים) עם שמן זית ומאדים בו בצל, גזר וסלרי. כשהירקות מתרככים ועולה מהם ריח טוב, מוסיפים את הבקר הטחון, מטגנים ומפוררים בעזרת כף עץ, עד שהפירורים משנים צבע.
- מוסיפים את רסק העגבניות ונותנים לו להיפתח תוך ערבוב. מוסיפים גם עגבניות מרוסקות ומערבבים. מוסיפים עלי דפנה, עשבי תיבול, תבלינים, כוס מים רותחים ומכסים. מבשלים על אש קטנה שעה לפחות. מדי פעם בודקים אם יש צורך בעוד קצת מים (כדי לשמור מפני חריכה) ואם יש זמן מבשלים אפילו שעתיים. עד כאן אפשר להכין מראש ולחמם לפי הכמות הדרושה.
- לפני ההגשה מוסיפים כוס שעועית ירוקה לכל מנה ומבשלים יחד.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית מוסמכת לטרום סוכרתיים, סוכרתיים וסוכרת הריון שיר אלפי-זגר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)