-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 119.4 קק״ל 716.4 קק״לפחמימות 9.5 גרם 56.8 גרםשומן 7.8 גרם 46.6 גרםנתרן 0.8 מ״ג 4.7 מ״גחלבון 4.3 גרם 26.0 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 24.3 גרםשומן רווי 1.3 גרם 7.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.8 מ״ג 82.6 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.6 מ״גאשלגן 17.5 מ״ג 105.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
פחמימות10 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 119.4 קק״ל 716.4 קק״לפחמימות 9.5 גרם 56.8 גרםשומן 7.8 גרם 46.6 גרםנתרן 0.8 מ״ג 4.7 מ״גחלבון 4.3 גרם 26.0 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 24.3 גרםשומן רווי 1.3 גרם 7.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.8 מ״ג 82.6 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.6 מ״גאשלגן 17.5 מ״ג 105.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 חצילים בינוניים
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
4 כפות מיץ לימון
-
1 שן שוםכתושה
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1/3 כוס מים קריםעד רבע כוס - להוסיף בהדרגתיות
-
2 כפות פטרוזיליהקצוצה
אופן הכנה
- קולים את החצילים: הכי טעים על אש גלויה (בכיריים או בגריל), אבל אפשר גם בגריל חשמלי או בזה של התנור. דוקרים את החצילים במזלג וקולים על האש, 3-5 דקות מכל צד עד שהקליפה משחירה ואז הופכים. ממשיכים כך עד שבסוף התהליך תוכן החציל מתרכך. מסלקים את הקליפה, מצננים וקוצצים. מעבירים לקערה לצינון.
- מערבבים טחינה עם מיץ לימון, שום, מלח ופלפל בקערה אחרת. מוסיפים מים בהדרגה, בהתחלה רבע כוס ואז לפי הצורך. מוסיפים את החציל הקלוי, מערבבים וטועמים שוב. מתקנים תיבול לפי הצורך.
- נשמר בקירור שלושה-ארבעה ימים.
אופן הכנה
- קולים את החצילים: הכי טעים על אש גלויה (בכיריים או בגריל), אבל אפשר גם בגריל חשמלי או בזה של התנור. דוקרים את החצילים במזלג וקולים על האש, 3-5 דקות מכל צד עד שהקליפה משחירה ואז הופכים. ממשיכים כך עד שבסוף התהליך תוכן החציל מתרכך. מסלקים את הקליפה, מצננים וקוצצים. מעבירים לקערה לצינון.
- מערבבים טחינה עם מיץ לימון, שום, מלח ופלפל בקערה אחרת. מוסיפים מים בהדרגה, בהתחלה רבע כוס ואז לפי הצורך. מוסיפים את החציל הקלוי, מערבבים וטועמים שוב. מתקנים תיבול לפי הצורך.
- נשמר בקירור שלושה-ארבעה ימים.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)