מאפינס דלעת וטחינה דל פחמימה
על הבסיס של טחינה וביצים אפשר להוסיף כל מיני ירקות ותיבולים. כאן הלכנו על דלעת, אבל אפשר גם ירקות אחרים. מתקבלים מאפינס טעימים ודלי פחמימה
על הבסיס של טחינה וביצים אפשר להוסיף כל מיני ירקות ותיבולים. כאן הלכנו על דלעת, אבל אפשר גם ירקות אחרים. מתקבלים מאפינס טעימים ודלי פחמימה
- מערכת Happy Food
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 180.9 קק״ל 2170.2 קק״לפחמימות 5.4 גרם 64.4 גרםשומן 14.5 גרם 173.6 גרםנתרן 27.4 מ״ג 328.7 מ״גחלבון 7.6 גרם 91.7 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 19.8 גרםשומן רווי 2.6 גרם 31.0 גרםכולסטרול 105.5 מ״ג 1266.0 מ״גסידן 34.5 מ״ג 413.8 מ״גברזל 1.3 מ״ג 15.5 מ״גאשלגן 130.6 מ״ג 1567.7 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 10.2 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 10 דק׳כולל 35 דק׳
-
פחמימות5 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 180.9 קק״ל 2170.2 קק״לפחמימות 5.4 גרם 64.4 גרםשומן 14.5 גרם 173.6 גרםנתרן 27.4 מ״ג 328.7 מ״גחלבון 7.6 גרם 91.7 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 19.8 גרםשומן רווי 2.6 גרם 31.0 גרםכולסטרול 105.5 מ״ג 1266.0 מ״גסידן 34.5 מ״ג 413.8 מ״גברזל 1.3 מ״ג 15.5 מ״גאשלגן 130.6 מ״ג 1567.7 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 10.2 מ״גסגור
מרכיבים 15 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
מאפינס דלעת וטחינה
-
5 ביצים M
-
120גרם או 1/2 כוס טחינה גולמית
-
1 כף סירופ מייפלטבעי
-
2 כפות שמן זית
-
1 שן שוםכתושה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כף קורנפלור
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
1 כוס דלעתמגוררת דק
-
4 כפות גרעיני דלעת
-
2 כפות זרעי צ'יה
-
2 כפות שומשום
קישוט
-
2 כפות גרעיני דלעת
-
2 כפות שומשום
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית שקעים בנייר אפיה או מנז’טים.
- מערבבים ביצים, טחינה, סירופ מייפל, שמן זית, שום, מלח, כמון, קורנפלור ואבקת אפייה בקערה או בבלנדר. מערבבים היטב או מערבלים עד שמתקבלת תערובת במרקם של טחינה.
- מוסיפים לתערובת את הדלעת המגוררת, גרעיני דלעת, צ’יה ושומשום ומערבבים היטב.
- ממלאים את השקעים בתבנית בתערובת, באופן אחיד.
- בעזרת סכין מסמנים איקס על פני התערובת. האיקס יעלם, אבל זה יגרום לכך שהמאפינס יתפחו לגובה ולא יתפוצצו לצדדים בזמן האפייה.
- מפזרים מעט גרעיני דלעת או שומשום על פני כל מאפינס ואופים 12-15 דקות, או עד שהם תפוחים, גבוהים וקיסם שננעץ במרכז שלהן יוצא יבש.
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומחלצים מהשקעים שבתבנית.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית שקעים בנייר אפיה או מנז’טים.
- מערבבים ביצים, טחינה, סירופ מייפל, שמן זית, שום, מלח, כמון, קורנפלור ואבקת אפייה בקערה או בבלנדר. מערבבים היטב או מערבלים עד שמתקבלת תערובת במרקם של טחינה.
- מוסיפים לתערובת את הדלעת המגוררת, גרעיני דלעת, צ’יה ושומשום ומערבבים היטב.
- ממלאים את השקעים בתבנית בתערובת, באופן אחיד.
- בעזרת סכין מסמנים איקס על פני התערובת. האיקס יעלם, אבל זה יגרום לכך שהמאפינס יתפחו לגובה ולא יתפוצצו לצדדים בזמן האפייה.
- מפזרים מעט גרעיני דלעת או שומשום על פני כל מאפינס ואופים 12-15 דקות, או עד שהם תפוחים, גבוהים וקיסם שננעץ במרכז שלהן יוצא יבש.
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומחלצים מהשקעים שבתבנית.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
המרקם מאוד נוזלי, כיצד לסמן איקס? לא צריך להוסיף קמח?
היי רחל, אין צורך בהוספת קמח. יכול להיות שהמרקם נוזלי בגלל הדלעת המגוררת, אפשר לסחוט אותה מעט.