-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 141.8 קק״ל 1701.3 קק״לפחמימות 2.5 גרם 30.2 גרםשומן 9.5 גרם 113.4 גרםנתרן 27.2 מ״ג 326.6 מ״גחלבון 10.9 גרם 131.0 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 7.1 גרםשומן רווי 2.7 גרם 32.7 גרםכולסטרול 37.9 מ״ג 455.0 מ״גסידן 18.6 מ״ג 223.7 מ״גברזל 1.6 מ״ג 18.7 מ״גאשלגן 164.1 מ״ג 1969.3 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 33.1 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
פחמימות3 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 141.8 קק״ל 1701.3 קק״לפחמימות 2.5 גרם 30.2 גרםשומן 9.5 גרם 113.4 גרםנתרן 27.2 מ״ג 326.6 מ״גחלבון 10.9 גרם 131.0 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 7.1 גרםשומן רווי 2.7 גרם 32.7 גרםכולסטרול 37.9 מ״ג 455.0 מ״גסידן 18.6 מ״ג 223.7 מ״גברזל 1.6 מ״ג 18.7 מ״גאשלגן 164.1 מ״ג 1969.3 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 33.1 מ״גסגור
בתור ישראלים, קבבים הם מנה פופלארית וטעימה לכל אירוע!
לקחנו את הקבב לצד המגונדר והכנו אותו על מקל קינמון שהעניק לו טעמים נהדרים, החלפנו את הבשר לבשר דל בשומן ובנוסף – המנה כל כך קלה להכנה! מדובר במנה שמשלבת טעם ובריאות יחד.
בנוסף תזכו לכמה יתרונות תזונתיים בהכנת המנה:
- שימוש בבשר בקר דל שומן מקטין את כמות הקלוריות והשומן הרווי, מה שתורם לתזונה בריאה יותר. זה טוב למי שמנסה לשמור על משקל או להפחית את צריכת השומן או לשפר מדדי כולסטרול ועוד.
- מקלות הקינמון מוסיפים טעם ייחודי וארומטי לקבבים, מה שמאפשר להוריד את השימוש בתבלינים או מלח נוספים לצורך תיבול. קינמון גם ידוע בתכונות נוגדות חמצון ואנטי דלקתיות.
- צריכת בקר דל שומן במתינות (המלצת ארגון הבריאות העולמי היא להגביל צריכת בשר אדום עד ל300 גרם בשבוע) יכולה לתרום לתזונה מאוזנת עם תכולה גבוהה יותר של חלבון ואבץ החשובים למערכת החיסון ולבריאות הלב.
- מקלות הקינמון לא רק תורמים לטעם, אלא גם מספקים חוויה קולינרית שונה ואלגנטית יותר, במיוחד לאירועים מיוחדים או כמנה מרשימה להגשה – ילדים יעופו על זה! כמו סוכריה על מקל.
- הצעת הגשה: קבבים יכולים להיות משולבים עם סלט טרי וירקות בגריל, מה שמעלה את הערך התזונתי של המנה ומגדיל את כמות הסיבים התזונתיים, הויטמינים והמינרליים במנה.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחוןכתף מספר 4 טחונה
-
1 כף ראס אל חנות
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית מלח דק
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקלוף
-
4 שיני שוםקלוף
-
50 גרם פטרוזיליהוכוסברה קצוצות
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
12 יחידות מקלות קינמון
אופן הכנה
- למעבד מזון מכניסים את הבצל, השום ועשבי התיבול וקוצצים דק.
- בקערה מערבבים את תערובת הבצל ועשבי התיבול עם יתר המרכיבים ולשים היטב 2-3 דקות. מקררים 10-20 דקות ( לא חובה).
- מחלקים את התערובת ל12 קבבים (40 גרם לקבב), עוטפים מקל קינמון בתערובת בצורת אליפסה ומהדקים היטב (משאירים קצה מקל של בערך 1-1.5 ס”מ). מקררים שוב במשך 10-20 דקות.
- מחממים מחבת פסים מברזל יצוקה על חום גבוה. צורבים בין 3-5 דקות משני הצדדים. בתיאבון!
אופן הכנה
- למעבד מזון מכניסים את הבצל, השום ועשבי התיבול וקוצצים דק.
- בקערה מערבבים את תערובת הבצל ועשבי התיבול עם יתר המרכיבים ולשים היטב 2-3 דקות. מקררים 10-20 דקות ( לא חובה).
- מחלקים את התערובת ל12 קבבים (40 גרם לקבב), עוטפים מקל קינמון בתערובת בצורת אליפסה ומהדקים היטב (משאירים קצה מקל של בערך 1-1.5 ס”מ). מקררים שוב במשך 10-20 דקות.
- מחממים מחבת פסים מברזל יצוקה על חום גבוה. צורבים בין 3-5 דקות משני הצדדים. בתיאבון!
הערות
- ניתן להוסיף לתערובת 3 כפות צנוברים קלויים
הערות
- ניתן להוסיף לתערובת 3 כפות צנוברים קלויים
המתכון אושר על ידי דיאטניות קליניות מעין והדס לפידות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)