קבבים על מקלות קינמון

עסיסיים, קלים להכנה וטעימים בטירוף - קבבים על מקלות קינמון שתמיד כיף לאכול! עיקרית בשרית מעולה לארוחת הצהריים או לפיקניקים
עסיסיים, קלים להכנה וטעימים בטירוף - קבבים על מקלות קינמון שתמיד כיף לאכול! עיקרית בשרית מעולה לארוחת הצהריים או לפיקניקים
  • מעין והדס לפידות
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    3 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 141.8 קק״ל 1701.3 קק״ל
    פחמימות 2.5 גרם 30.2 גרם
    שומן 9.5 גרם 113.4 גרם
    נתרן 27.2 מ״ג 326.6 מ״ג
    חלבון 10.9 גרם 131.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 7.1 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 32.7 גרם
    כולסטרול 37.9 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 18.6 מ״ג 223.7 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 18.7 מ״ג
    אשלגן 164.1 מ״ג 1969.3 מ״ג
    אבץ 2.8 מ״ג 33.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    3 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 141.8 קק״ל 1701.3 קק״ל
    פחמימות 2.5 גרם 30.2 גרם
    שומן 9.5 גרם 113.4 גרם
    נתרן 27.2 מ״ג 326.6 מ״ג
    חלבון 10.9 גרם 131.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 7.1 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 32.7 גרם
    כולסטרול 37.9 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 18.6 מ״ג 223.7 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 18.7 מ״ג
    אשלגן 164.1 מ״ג 1969.3 מ״ג
    אבץ 2.8 מ״ג 33.1 מ״ג
    סגור

בתור ישראלים, קבבים הם מנה פופלארית וטעימה לכל אירוע!

לקחנו את הקבב לצד המגונדר והכנו אותו על מקל קינמון שהעניק לו טעמים נהדרים, החלפנו את הבשר לבשר דל בשומן ובנוסף – המנה כל כך קלה להכנה! מדובר במנה שמשלבת טעם ובריאות יחד.

בנוסף תזכו לכמה יתרונות תזונתיים בהכנת המנה:

  1. שימוש בבשר בקר דל שומן מקטין את כמות הקלוריות והשומן הרווי, מה שתורם לתזונה בריאה יותר. זה טוב למי שמנסה לשמור על משקל או להפחית את צריכת השומן או לשפר מדדי כולסטרול ועוד.
  2. מקלות הקינמון מוסיפים טעם ייחודי וארומטי לקבבים, מה שמאפשר להוריד את השימוש בתבלינים או מלח נוספים לצורך תיבול. קינמון גם ידוע בתכונות נוגדות חמצון ואנטי דלקתיות.
  3. צריכת בקר דל שומן במתינות (המלצת ארגון הבריאות העולמי היא להגביל צריכת בשר אדום עד ל300 גרם בשבוע) יכולה לתרום לתזונה מאוזנת עם תכולה גבוהה יותר של חלבון ואבץ החשובים למערכת החיסון ולבריאות הלב.
  4. מקלות הקינמון לא רק תורמים לטעם, אלא גם מספקים חוויה קולינרית שונה ואלגנטית יותר, במיוחד לאירועים מיוחדים או כמנה מרשימה להגשה – ילדים יעופו על זה! כמו סוכריה על מקל.
  5. הצעת הגשה: קבבים יכולים להיות משולבים עם סלט טרי וירקות בגריל, מה שמעלה את הערך התזונתי של המנה ומגדיל את כמות הסיבים התזונתיים, הויטמינים והמינרליים במנה.
מתכוני בשר
מעין והדס לפידות
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. למעבד מזון מכניסים את הבצל, השום ועשבי התיבול וקוצצים דק.
  2. בקערה מערבבים את תערובת הבצל ועשבי התיבול עם יתר המרכיבים ולשים היטב 2-3 דקות. מקררים 10-20 דקות ( לא חובה).
  3. מחלקים את התערובת ל12 קבבים (40 גרם לקבב), עוטפים מקל קינמון בתערובת בצורת אליפסה ומהדקים היטב (משאירים קצה מקל של בערך 1-1.5 ס”מ). מקררים שוב במשך 10-20 דקות.
  4. מחממים מחבת פסים מברזל יצוקה על חום גבוה. צורבים בין 3-5 דקות משני הצדדים. בתיאבון!
קבבים על מקלות קינמון
קבבים על מקלות קינמון. צילום: הדס לפידות

    הערות

    • ניתן להוסיף לתערובת 3 כפות צנוברים קלויים

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות