קדירת עוף ופטריות ביין לבן
כרעי עוף מבושלות בקדירה עם ירקות שורש, יין לבן, שום, חרדל ותימין, שיוצרים נתחי עוף בטעמים וניחוחות של ביסטרו צרפתי. טעים גם למחרת
כרעי עוף מבושלות בקדירה עם ירקות שורש, יין לבן, שום, חרדל ותימין, שיוצרים נתחי עוף בטעמים וניחוחות של ביסטרו צרפתי. טעים גם למחרת
- אורלי פלאי-ברונשטיין
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 479.4 קק״ל 2876.4 קק״לפחמימות 13.5 גרם 81.0 גרםשומן 25.3 גרם 152.0 גרםנתרן 136.6 מ״ג 819.7 מ״גחלבון 33.1 גרם 198.6 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 11.6 גרםשומן רווי 4.1 גרם 24.7 גרםכולסטרול 115.5 מ״ג 693.0 מ״גסידן 47.2 מ״ג 283.4 מ״גברזל 2.2 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 623.5 מ״ג 3740.8 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 19.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
פחמימות14 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 479.4 קק״ל 2876.4 קק״לפחמימות 13.5 גרם 81.0 גרםשומן 25.3 גרם 152.0 גרםנתרן 136.6 מ״ג 819.7 מ״גחלבון 33.1 גרם 198.6 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 11.6 גרםשומן רווי 4.1 גרם 24.7 גרםכולסטרול 115.5 מ״ג 693.0 מ״גסידן 47.2 מ״ג 283.4 מ״גברזל 2.2 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 623.5 מ״ג 3740.8 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 19.9 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
900גרם או 6 כרעי עוף בינוניות
-
1 כף חרדל דיז’וןגרגרים
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס שמן זית
-
2 בצלים בינונייםקלופים וחתוכים גס
-
2 גזרים בינונייםקלופים וחתוכים גס
-
1 ראש שוםחצוי
-
2 סלסילה פטריות שמפיניוןו/או פורטבלה
-
1 צרור טימין טרי
-
2 כוסות יין לבן יבש
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מתבלים את נתחי העוף בחרדל, מלח ופלפל ומניחים בתבנית רחבה עם שמן זית, בצלים, גזרים, שום, פטריות וענפי טימין. מתבלים גם את הירקות במלח ופלפל, מניחים נייר אפייה מעל לתכולה ומהדקים עם נייר כסף לאטימה מלאה. צולים כ-45 דקות.
- מסירים את הכיסוי, יוצקים יין לבן וצולים עוד חצי שעה, מדי פעם יוצקים מהרוטב על חלקי העוף (או שהופכים את הנתחים בתוך הרוטב) וממתינים ליצירת גוון זהב עמוק. מגישים חם.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מתבלים את נתחי העוף בחרדל, מלח ופלפל ומניחים בתבנית רחבה עם שמן זית, בצלים, גזרים, שום, פטריות וענפי טימין. מתבלים גם את הירקות במלח ופלפל, מניחים נייר אפייה מעל לתכולה ומהדקים עם נייר כסף לאטימה מלאה. צולים כ-45 דקות.
- מסירים את הכיסוי, יוצקים יין לבן וצולים עוד חצי שעה, מדי פעם יוצקים מהרוטב על חלקי העוף (או שהופכים את הנתחים בתוך הרוטב) וממתינים ליצירת גוון זהב עמוק. מגישים חם.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
האם אפשר להכין את המתכון עם נתחי עוף? ואם כן – מהן ההנחיות לגבי חום התנור ומשך האפייה? תודה!
היי נירה, אפשר להשתמש בכל חלקי העוף במנה, ללא שינוי בחום התנור. אנחנו ממליצים לבדוק את זמן השהייה בתנור, ולבדוק את העוף תוך כדי הכנה.