לביבות משפע ירקות
מתכון פטנט להכנת לביבות בריאות. הירקות יכולים להתחלף: תרד, כרובית, ברוקולי ומה שיש במקרר. מתבלים, יוצרים לביבות ומגישים לצד סלט ירקות וקצת יוגורט או טחינה לטבילה
מתכון פטנט להכנת לביבות בריאות. הירקות יכולים להתחלף: תרד, כרובית, ברוקולי ומה שיש במקרר. מתבלים, יוצרים לביבות ומגישים לצד סלט ירקות וקצת יוגורט או טחינה לטבילה
- מערכת Happy Food
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 71.2 קק״ל 996.6 קק״לפחמימות 5.1 גרם 71.6 גרםשומן 4.5 גרם 62.7 גרםנתרן 24.4 מ״ג 341.8 מ״גחלבון 2.3 גרם 32.1 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 13.5 גרםשומן רווי 0.7 גרם 9.4 גרםכולסטרול 36.2 מ״ג 506.4 מ״גסידן 27.3 מ״ג 381.7 מ״גברזל 0.6 מ״ג 8.5 מ״גאשלגן 114.5 מ״ג 1603.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.8 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
פחמימות5 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 71.2 קק״ל 996.6 קק״לפחמימות 5.1 גרם 71.6 גרםשומן 4.5 גרם 62.7 גרםנתרן 24.4 מ״ג 341.8 מ״גחלבון 2.3 גרם 32.1 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 13.5 גרםשומן רווי 0.7 גרם 9.4 גרםכולסטרול 36.2 מ״ג 506.4 מ״גסידן 27.3 מ״ג 381.7 מ״גברזל 0.6 מ״ג 8.5 מ״גאשלגן 114.5 מ״ג 1603.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.8 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 14 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 גזרים בינונייםקלופים
-
2 קישואים בינונייםאו זוקיני
-
1 בצל בינוני
-
1 בטטה בינוניתקלופה
-
2 ביצים M
-
3 כפות קמח שקדים
-
1 חופן פטרוזיליהו/או שמיר או כל עשבי תיבול שאוהבים, קצוצים
-
1 שן שוםכתושה
-
1 כפית תבלין פילדלפיהאו תערובת תיבול אחרת שאוהבים - בהרט, ראס אל חנות ועוד
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
3 כפות שמן זית
אופן הכנה
- במעבד מזון (או בעזרת פומפייה) קוצצים את הירקות לשבבים דקים. סוחטים מהם היטב את הנוזלים (אפשר בעזרת מסננת או בתוך בד חיתול).
- מערבבים בקערה את שבבי הירקות עם עשבי תיבול, שום, ביצים, קמח ותבלינים.
- מחממים מחבת נון סטיק עם מעט שמן זית ומטגנים לביבות, 2-3 דקות מכל צד עד להתייצבות והזהבה. לחילופין אפשר להניח תלוליות בתבנית ולשלוח לתנור חם (190 מעלות), אבל יותר טעים ישר מהמחבת.
אופן הכנה
- במעבד מזון (או בעזרת פומפייה) קוצצים את הירקות לשבבים דקים. סוחטים מהם היטב את הנוזלים (אפשר בעזרת מסננת או בתוך בד חיתול).
- מערבבים בקערה את שבבי הירקות עם עשבי תיבול, שום, ביצים, קמח ותבלינים.
- מחממים מחבת נון סטיק עם מעט שמן זית ומטגנים לביבות, 2-3 דקות מכל צד עד להתייצבות והזהבה. לחילופין אפשר להניח תלוליות בתבנית ולשלוח לתנור חם (190 מעלות), אבל יותר טעים ישר מהמחבת.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובה (1)
מעולה המתכונים תודה רבה