תבשיל לשון בקר עם בצל ופטריות

לשון בקר עם פטריות ובצלים - מנה טעימה ודלת פחמימה. תבשיל בקר מושלם שאפשר להכין כמה ימים לפני חג או שבת, והוא אפילו יותר טעים אחרי לילה במקרר
לשון בקר עם פטריות ובצלים - מנה טעימה ודלת פחמימה. תבשיל בקר מושלם שאפשר להכין כמה ימים לפני חג או שבת, והוא אפילו יותר טעים אחרי לילה במקרר
  • שיר אלפי-זגר
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 5 שעות
  • פחמימות
    5 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 39.5 קק״ל 394.7 קק״ל
    פחמימות 5.0 גרם 50.0 גרם
    שומן 2.0 גרם 20.2 גרם
    נתרן 0.2 מ״ג 1.5 מ״ג
    חלבון 0.6 גרם 5.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 8.1 גרם
    שומן רווי 0.3 גרם 2.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 11.0 מ״ג 110.2 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 1.1 מ״ג
    אשלגן 72.0 מ״ג 720.2 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 5 שעות
  • פחמימות
    5 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 39.5 קק״ל 394.7 קק״ל
    פחמימות 5.0 גרם 50.0 גרם
    שומן 2.0 גרם 20.2 גרם
    נתרן 0.2 מ״ג 1.5 מ״ג
    חלבון 0.6 גרם 5.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 8.1 גרם
    שומן רווי 0.3 גרם 2.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 11.0 מ״ג 110.2 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 1.1 מ״ג
    אשלגן 72.0 מ״ג 720.2 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור

איך אני אוהבת את חג הפסח. האוכל תמיד מעלה בי זיכרונות מרגשים שסבתא שלי ז”ל הייתה מכינה את הגפילטע פיש וכל שאר המטעמים ואף פעם לא הייתה מוותרת על לשון בקר בכל ארוחת חג. מאז שהיא נפטרה, המתכון נשאר במשפחה וכל שנה בחג הפסח אמא שלי מכינה אותו וזה כל כך טעים… תבטיחו שתנסו? אתם הולכים ליהנות😊

מתכוני בשר
שיר אלפי-זגר
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מכינים את הבשר: שמים את הלשון בסיר מכוסה במים ומביאים לרתיחה.
  2. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה 3.5 שעות עד שהלשון מתרככת - חשוב שהסיר יהיה סגור היטב.
  3. לאחר שהלשון מתקררת, מסירים את הקליפה החיצונית ומעבירים למקרר לקופסה סגורה.
  4. אחרי שהלשון התקררה, פורסים לפרוסות בעובי של 1 סנטימטר.
  5. מכינים את הרוטב: חותכים את הבצלים לקוביות והפטריות לפרוסות.
  6. שמים את השמן הזית בסיר שטוח ורחב, מוסיפים את הבצלים, הפטריות, המלח והפלפל ומטגנים להזהבה.
  7. מוסיפים כורכום, כ2-3 כוסות מים בנוסף לנוזלי הבישול ומרתיחים.
  8. מוסיפים את פרוסות הלשון, מביאים לרתיחה ומבשלים 5-10 דקות ללא כיסוי, עד שפרוסות הלשון התחממו היטב.

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות