טחינה ביתית
טחינה גולמית היא חומר הגלם, שממנו מכינים ממרח טחינה (וגם חומוס). כדאי להכין טחינה בבית ולא לקנות מוכן. מטבל טחינה מעולה לנשנוש של ירקות טריים
טחינה גולמית היא חומר הגלם, שממנו מכינים ממרח טחינה (וגם חומוס). כדאי להכין טחינה בבית ולא לקנות מוכן. מטבל טחינה מעולה לנשנוש של ירקות טריים
- מערכת Happy Food
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 209.1 קק״ל 836.2 קק״לפחמימות 2.4 גרם 9.8 גרםשומן 18.0 גרם 72.1 גרםנתרן 0.8 מ״ג 3.2 מ״גחלבון 7.9 גרם 31.6 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 6.1 גרםשומן רווי 3.0 גרם 12.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1.1 מ״ג 4.4 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 6.2 מ״ג 24.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 5 דק׳כולל 5 דק׳
-
פחמימות2 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 209.1 קק״ל 836.2 קק״לפחמימות 2.4 גרם 9.8 גרםשומן 18.0 גרם 72.1 גרםנתרן 0.8 מ״ג 3.2 מ״גחלבון 7.9 גרם 31.6 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 6.1 גרםשומן רווי 3.0 גרם 12.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1.1 מ״ג 4.4 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 6.2 מ״ג 24.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
מה הסוד להכנת טחינה המושלמת?
מים קרים כמובן!
המים הקרים ששמים בטחינה עוזרים למנוע היווצרות של גושים ומאפשרים פיזור אחיד יותר של השמן בתערובת. מה עוד? הם עוזרים לשמור על הארומה הטבעית של השומשום ומונעים חמצון מהיר של השמן (שיש בשומשום), מה שעלול לגרום לטעם מריר (אנחנו אוהבים לשמור על הטחינה שלנו במתיקות מעודנות).
מרכיבים 5 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 5 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
-
1/3 כוס מים קרים
-
2 כפות מיץ לימון
-
1 קורט מלח דק
-
1 שן שוםכתושה (לא חובה)
אופן הכנה
- מערבבים בקערה טחינה עם מים ולימון. בהתחלה המרקם נראה שבור אבל אם ממשיכים לערבב בצורה נמרצת הוא הופך לקטיפתי. אפשר להיעזר בבלנדר.
- מתבלים במלח ואם רוצים גם בשום. שומרים בכלי סגור במקרר. שימו לב, הטחינה מסמיכה ובמידת הצורך אפשר לדלל במעט מים.
אופן הכנה
- מערבבים בקערה טחינה עם מים ולימון. בהתחלה המרקם נראה שבור אבל אם ממשיכים לערבב בצורה נמרצת הוא הופך לקטיפתי. אפשר להיעזר בבלנדר.
- מתבלים במלח ואם רוצים גם בשום. שומרים בכלי סגור במקרר. שימו לב, הטחינה מסמיכה ובמידת הצורך אפשר לדלל במעט מים.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)