מטבוחה בשמן זית
מטבוחה הוא אולי הסלט המבושל הכי אהוב במטבח הישראלי החדש. הוא נפלא, מכיל פלפלים, עגבניות, שום ותבלינים ובגרסה שלי גם שפע שמן זית שעדיף בהרבה על שמן מזוכך
מטבוחה הוא אולי הסלט המבושל הכי אהוב במטבח הישראלי החדש. הוא נפלא, מכיל פלפלים, עגבניות, שום ותבלינים ובגרסה שלי גם שפע שמן זית שעדיף בהרבה על שמן מזוכך
- אורלי פלאי-ברונשטיין
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 737.3 קק״ל 1474.6 קק״לפחמימות 38.0 גרם 75.9 גרםשומן 61.2 גרם 122.4 גרםנתרן 27.6 מ״ג 55.2 מ״גחלבון 9.9 גרם 19.8 גרםסיבים תזונתיים 10.5 גרם 21.0 גרםשומן רווי 8.5 גרם 16.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 52.1 מ״ג 104.2 מ״גברזל 2.0 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 1217.0 מ״ג 2434.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
פחמימות38 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 737.3 קק״ל 1474.6 קק״לפחמימות 38.0 גרם 75.9 גרםשומן 61.2 גרם 122.4 גרםנתרן 27.6 מ״ג 55.2 מ״גחלבון 9.9 גרם 19.8 גרםסיבים תזונתיים 10.5 גרם 21.0 גרםשומן רווי 8.5 גרם 16.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 52.1 מ״ג 104.2 מ״גברזל 2.0 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 1217.0 מ״ג 2434.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג עגבניות
-
2 פלפלים אדומים קטנים
-
1 פלפל צ'ילי ירוק בינוניאו שניים
-
10 שיני שוםחצויות או פרוסות
-
1 כף רסק עגבניות ללא סוכר
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/2 כוס שמן זית
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מקלפים את העגבניות בעזרת קולפן ירקות או על ידי חריצת איקס בכיפת הקליפה וחליטה במים רותחים. חוצים את העגבניות המקולפות, מסלקים גרעינים ומיץ וקוצצים.
- מניחים בסיר עם שמן זית ושום ומבשלים מכוסה, על אש קטנה במשך חצי שעה. מדי פעם מערבבים ומוודאים שלא נחרכות.
- במקביל קולים את הפלפלים על אש גלויה או בגריל. מעבירים לכלי סגור עם מכסה ומצננים. האדים יסייעו לקליפה החרוכה להתנתק מבשר הפלפל. מסלקים את הגבעול, הקליפה והזרעים וקוצצים. מומלץ לטעום מהפלפל החריף כדי לגעת עם מי יש לנו עסק ולהחליט אם להוסיף את כולו או להשאיר חלק בצד.
- מוסיפים את הפלפלים הקצוצים לסיר עם העגבניות. מוסיפים גם רסק עגבניות, פפריקה, מלח ופלפל ומבשלים על אש קטנה עוד שעה, עד שמתקבל מרקם סמיך. בכל שלב ניתן להוסיף קצת מים, כדי להימנע מחריכה.
- מנה מומלצת בארוחה: כ-2 כפות (30 גרם) מטבוחה = 1.25 גרם פחמימה.
אופן הכנה
- מקלפים את העגבניות בעזרת קולפן ירקות או על ידי חריצת איקס בכיפת הקליפה וחליטה במים רותחים. חוצים את העגבניות המקולפות, מסלקים גרעינים ומיץ וקוצצים.
- מניחים בסיר עם שמן זית ושום ומבשלים מכוסה, על אש קטנה במשך חצי שעה. מדי פעם מערבבים ומוודאים שלא נחרכות.
- במקביל קולים את הפלפלים על אש גלויה או בגריל. מעבירים לכלי סגור עם מכסה ומצננים. האדים יסייעו לקליפה החרוכה להתנתק מבשר הפלפל. מסלקים את הגבעול, הקליפה והזרעים וקוצצים. מומלץ לטעום מהפלפל החריף כדי לגעת עם מי יש לנו עסק ולהחליט אם להוסיף את כולו או להשאיר חלק בצד.
- מוסיפים את הפלפלים הקצוצים לסיר עם העגבניות. מוסיפים גם רסק עגבניות, פפריקה, מלח ופלפל ומבשלים על אש קטנה עוד שעה, עד שמתקבל מרקם סמיך. בכל שלב ניתן להוסיף קצת מים, כדי להימנע מחריכה.
- מנה מומלצת בארוחה: כ-2 כפות (30 גרם) מטבוחה = 1.25 גרם פחמימה.
הערות
- כל השומן בסלט איכותי ומקורו בשמן זית
הערות
- כל השומן בסלט איכותי ומקורו בשמן זית
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)