-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 179.8 קק״ל 2157.1 קק״לפחמימות 14.3 גרם 171.4 גרםשומן 8.1 גרם 97.2 גרםנתרן 63.7 מ״ג 763.8 מ״גחלבון 12.2 גרם 146.4 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 18.5 גרםשומן רווי 3.3 גרם 40.2 גרםכולסטרול 88.2 מ״ג 1057.8 מ״גסידן 99.6 מ״ג 1195.7 מ״גברזל 0.9 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 133.5 מ״ג 1602.4 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 9.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
פחמימות14 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 179.8 קק״ל 2157.1 קק״לפחמימות 14.3 גרם 171.4 גרםשומן 8.1 גרם 97.2 גרםנתרן 63.7 מ״ג 763.8 מ״גחלבון 12.2 גרם 146.4 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 18.5 גרםשומן רווי 3.3 גרם 40.2 גרםכולסטרול 88.2 מ״ג 1057.8 מ״גסידן 99.6 מ״ג 1195.7 מ״גברזל 0.9 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 133.5 מ״ג 1602.4 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 9.0 מ״גסגור
הפשטידה הזו הולכת לככב אצלכם בבית פשטידת ברוקולי עשירה בגבינות. היא מתאימה כתוספת פחמימה לארוחת הבוקר או הערב וגם יכולה להתאים לכל גיל, גם לקטנים שרק מתחילים לאכול אוכל מוצק. ואם אתן אימהות כמוני, ורק מחפשות ארוחה זריזה עם כמות יפה של חלבון שתשביע אתכן לאורך זמן – פשטידת ברוקולי עננים זה לגמרי המתכון בשבילכן.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינוניים
-
4 שיני שום
-
500 גרם ברוקוליטרי או קפוא
-
1גביע או 250 גרם קוטג’ 5%
-
1גביע או 250 גרם גבינה לבנה 5%
-
100 גרם גבינת מוצרלהמגוררת
-
4 ביצים M
-
140גרם או 1 כוס קמח כוסמין מלא
-
1שקית או 10 גרם אבקת אפייה
-
1 כף מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל והשום ומטגנים כמה דקות על המחבת.
- מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים ומבשלים בסיר עם מים רותחים עד שמתרכך. מסננים את המים.
- בינתיים מערבבים בקערה את הקוטג׳, גבינת המוצרלה, הגבינה הלבנה, הביצים, קמח הכוסמין המלא, אבקת האפייה, המלח והפלפל ולאחר מכן מאחדים את הברוקולי, הבצל והשום עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים בנייר אפייה תבנית מלבנית 25X16.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור 40-45 דקות, עד שהפשטידה שחומה מלמעלה. בתאבון!
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל והשום ומטגנים כמה דקות על המחבת.
- מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים ומבשלים בסיר עם מים רותחים עד שמתרכך. מסננים את המים.
- בינתיים מערבבים בקערה את הקוטג׳, גבינת המוצרלה, הגבינה הלבנה, הביצים, קמח הכוסמין המלא, אבקת האפייה, המלח והפלפל ולאחר מכן מאחדים את הברוקולי, הבצל והשום עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים בנייר אפייה תבנית מלבנית 25X16.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור 40-45 דקות, עד שהפשטידה שחומה מלמעלה. בתאבון!
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית מוסמכת לטרום סוכרתיים, סוכרתיים וסוכרת הריון שיר אלפי-זגר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (6)
אפשר לשים ב- 2 תבניות אינגליש במקום התבנית שרשמת?
היי רקפת, לא. עדיף להכפיל כמויות או לשים הכל בתבנית אחת
האם אפשר להחליף את הברוקולי בתרד?
היי עדנה, אפשר להחליף לתרד אך יצא עם פחות נפח
תודה רבה על המתכון. האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמת? קמח קינואה?
הי שמרית. אפשר להמיר בקמח קינואה, מוזמנת להכין ולספר לנו איך יצא