תבשיל עוף יווני בלימון ואורגנו
תבשיל עוף יווני עם השילוש הקדוש של המטבח היווני: שמן זית, לימון ואורגנו. מתקבל עוף בלימון, בעל מרקם נימוח וטעם כובש. הולך טוב עם אורז מלא או תבשיל ירוקים
תבשיל עוף יווני עם השילוש הקדוש של המטבח היווני: שמן זית, לימון ואורגנו. מתקבל עוף בלימון, בעל מרקם נימוח וטעם כובש. הולך טוב עם אורז מלא או תבשיל ירוקים
- אורלי פלאי-ברונשטיין
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 484.8 קק״ל 1939.2 קק״לפחמימות 8.0 גרם 31.8 גרםשומן 34.3 גרם 137.4 גרםנתרן 68.9 מ״ג 275.8 מ״גחלבון 35.3 גרם 141.1 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.5 גרםשומן רווי 5.1 גרם 20.6 גרםכולסטרול 110.0 מ״ג 440.2 מ״גסידן 47.6 מ״ג 190.3 מ״גברזל 1.7 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 606.2 מ״ג 2424.9 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
פחמימות8 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 484.8 קק״ל 1939.2 קק״לפחמימות 8.0 גרם 31.8 גרםשומן 34.3 גרם 137.4 גרםנתרן 68.9 מ״ג 275.8 מ״גחלבון 35.3 גרם 141.1 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.5 גרםשומן רווי 5.1 גרם 20.6 גרםכולסטרול 110.0 מ״ג 440.2 מ״גסידן 47.6 מ״ג 190.3 מ״גברזל 1.7 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 606.2 מ״ג 2424.9 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.2 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
600 גרם פילה עוף
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 לימון בינוניהמיץ מהלימון והקליפה מגוררת
-
4 גבעולי אורגנו טרירק העלים
-
1/2 כוס שמן זית
-
1 בצל בינוניחתוך גס
-
4 שיני שוםחצויות
-
2 יחידות עלי דפנה
-
1/3 כוס ציר עוףאו ציר ירקות או יין לבן
אופן הכנה
- מניחים את נתחי העוף בסיר, מתבלים במלח ופלפל, לימון, אורגנו משני הצדדים ויוצקים שמן זית. מניחים לעוף לספוג טעמים במשך חצי שעה במקרר.
- מניחים את הסיר על להבה בינונית-גבוהה, מוסיפים לסיר בצל, שום ועלי דפנה ונותנים לעוף לתפוס קצת צבע. מדי פעם הופכים.
- יוצקים לסיר מרק או יין לבן, מכסים ומשלימים את הבישול עוד רבע שעה (לא מעבר לכך, חזה העוף עלול להתייבש), על להבה נמוכה, עד שחזה העוף עשוי, רך ועסיסי.
אופן הכנה
- מניחים את נתחי העוף בסיר, מתבלים במלח ופלפל, לימון, אורגנו משני הצדדים ויוצקים שמן זית. מניחים לעוף לספוג טעמים במשך חצי שעה במקרר.
- מניחים את הסיר על להבה בינונית-גבוהה, מוסיפים לסיר בצל, שום ועלי דפנה ונותנים לעוף לתפוס קצת צבע. מדי פעם הופכים.
- יוצקים לסיר מרק או יין לבן, מכסים ומשלימים את הבישול עוד רבע שעה (לא מעבר לכך, חזה העוף עלול להתייבש), על להבה נמוכה, עד שחזה העוף עשוי, רך ועסיסי.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)