חזה עוף צלוי בתפוזים ודבש
חזה עוף צלוי מושלם - גם למחבת פסים וגם למנגל. חזה עוף צלוי ברוטב תפוזים, דבש וחרדל שנשאר עסיסי בטירוף ומתאים כשרוצים ארוחת צהריים מהירה וטעימה
חזה עוף צלוי מושלם - גם למחבת פסים וגם למנגל. חזה עוף צלוי ברוטב תפוזים, דבש וחרדל שנשאר עסיסי בטירוף ומתאים כשרוצים ארוחת צהריים מהירה וטעימה
- מעין והדס לפידות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 289.9 קק״ל 1159.6 קק״לפחמימות 8.6 גרם 34.5 גרםשומן 11.3 גרם 45.2 גרםנתרן 2.0 מ״ג 8.0 מ״גחלבון 36.6 גרם 146.4 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.2 גרםשומן רווי 2.3 גרם 9.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.7 מ״ג 10.7 מ״גברזל 1.2 מ״ג 4.9 מ״גאשלגן 13.1 מ״ג 52.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
פחמימות9 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 289.9 קק״ל 1159.6 קק״לפחמימות 8.6 גרם 34.5 גרםשומן 11.3 גרם 45.2 גרםנתרן 2.0 מ״ג 8.0 מ״גחלבון 36.6 גרם 146.4 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.2 גרםשומן רווי 2.3 גרם 9.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.7 מ״ג 10.7 מ״גברזל 1.2 מ״ג 4.9 מ״גאשלגן 13.1 מ״ג 52.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
דיי לחזה עוף יבש ומשעמם – קבלו מנה מלאת טעמים ועסיסית שלא דורשת מיומנויות של מאסטר שף – חזה עוף במרינדה של תפוזים, דבש וחרדל – ללקק את האצבעות!
כמה יתרונות תזונתיים ובריאותיים שתקבלו בהכנת המנה:
- חזה עוף מהווה מקור לחלבון מלא המסייע לבניית שרירים ושמירה על תחושת שובע לאורך זמן, מה שיכול לתרום לירידה במשקל או שמירה על משקל תקין.
- חזה עוף הינו נתח דל בשומן וקלוריות יחסית למקורות חלבון אחרים כמו בשר אדום, מה שהופך אותו לבחירה בריאה לאנשים שמנסים לצמצם את צריכת השומן או הקלוריות, לשפר מדדי כולסטרול ועוד.
- חזה עוף מספק מגוון של ויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ויטמיני B (שחיוניים לחילוף החומרים) ואשלגן.
- הדבש מוסיף מתיקות טבעית וכולל נוגדי חמצון שיכולים לתרום לבריאות מערכת החיסון.
- מיץ התפוזים מכיל ויטמין C, המשפר את בריאות העור, מחזק את המערכת החיסונית, ומסייע בספיגת ברזל.
השילוב בין הדבש החמצמץ-מתוק למיץ התפוזים יוצר מרינדה מאוזנת ונפלאה באופן טבעי ובכך מאפשר להפחית את הצורך בהוספת סוכר מעובד או מלח .
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
חזה עוף
-
500 גרם חזה עוף חצויחתוך ל-4 מנות
מרינדה
-
3 כפות שמן זית
-
3 כפות חומץ בן יין לבן
-
2 כפות חומץ בלסמי
-
3 כפיות שטוחות רוטב סויה דל נתרן
-
50 מ"ל מיץ תפוזיםמיץ מתפוז אחד
-
1 כף דבש
-
3 כפות שטוחות חרדל גרגירים
-
3 שיני שום
-
1/4 כפית מלח דק
אופן הכנה
- טורפים יחד שמן זית, חומץ בין יין לבן, חומץ בלסמי, מיץ תפוזים, דבש, חרדל דיז’ון, סויה, שום ומלח.
- יוצקים על העוף ומעבירים למקרר למספר שעות או ללילה.
- משמנים מחבת פסים ומחממים על אש בינונית.
- מוציאים את העוף מהמרינדה וצולים כ-8-10 דקות כל צד, שימו לב שככל שחזה העוף עבה יותר, ידרש יותר זמן על המחבת ולהפך.
אופן הכנה
- טורפים יחד שמן זית, חומץ בין יין לבן, חומץ בלסמי, מיץ תפוזים, דבש, חרדל דיז’ון, סויה, שום ומלח.
- יוצקים על העוף ומעבירים למקרר למספר שעות או ללילה.
- משמנים מחבת פסים ומחממים על אש בינונית.
- מוציאים את העוף מהמרינדה וצולים כ-8-10 דקות כל צד, שימו לב שככל שחזה העוף עבה יותר, ידרש יותר זמן על המחבת ולהפך.
המתכון אושר ע"י דיאטניות קליניות מעין והדס לפידות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)