פסטה זוקיני ברוטב אלי אוליו
פסטה זוקיני, שמכינים על ידי חיתוך הזוקיני לרצועות דקיקות, ומגישים ברוטב האיטלקי הקלאסי של שמן זית ושום. אפשר להגיש פסטה זוקיני גם ברוטב עגבניות או ברוטב פסטו
פסטה זוקיני, שמכינים על ידי חיתוך הזוקיני לרצועות דקיקות, ומגישים ברוטב האיטלקי הקלאסי של שמן זית ושום. אפשר להגיש פסטה זוקיני גם ברוטב עגבניות או ברוטב פסטו
- אורלי פלאי-ברונשטיין
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 217.0 קק״ל 867.8 קק״לפחמימות 16.5 גרם 66.1 גרםשומן 14.5 גרם 57.9 גרםנתרן 0.5 מ״ג 1.9 מ״גחלבון 7.2 גרם 28.8 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 24.8 גרםשומן רווי 2.6 גרם 10.4 גרםכולסטרול 4.9 מ״ג 19.5 מ״גסידן 119.7 מ״ג 478.8 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 815.6 מ״ג 3262.4 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
פחמימות17 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 217.0 קק״ל 867.8 קק״לפחמימות 16.5 גרם 66.1 גרםשומן 14.5 גרם 57.9 גרםנתרן 0.5 מ״ג 1.9 מ״גחלבון 7.2 גרם 28.8 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 24.8 גרםשומן רווי 2.6 גרם 10.4 גרםכולסטרול 4.9 מ״ג 19.5 מ״גסידן 119.7 מ״ג 478.8 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 815.6 מ״ג 3262.4 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטה זוקיני
-
8 זוקיני ירוק בינוניים
-
4 כפות שמן זית
-
4 שיני שוםפרוסות דק
-
1/4 פלפל צ’ילי אדום קטןפרוס לפרוסות
-
4 גבעולי טימין טריאו אורגנו
-
1 קורט מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
4 כפות גבינת פרמזןמגוררת או 4 כפות שקדים גרוסים (לגרסה טבעונית)
-
2 כפיות קליפת לימוןמגוררת (לא חובה)
אופן הכנה
- בעזרת קולפן ז׳וליינים או מנדולינה או במעבד מזון עם דסקית מתאימה חותכים את הזוקיני לרצועות דקיקות וארוכות.
- במחבת גדולה ורחבה או ווק ומעל אש נמוכה מחממים שמן זית, שום, צ׳ילי ותימין ו/או אורגנו. מחממים לאט ובעדינות כדי שטעמי השום ועשבי התיבול יוטמעו בשמן הזית, בלי שהשום ייחרך.
- מוסיפים את רצועות הזוקיני, מתבלים במלח ופלפל ומגלגלים אותן בתוך הרוטב.
- מחלקים לצלחות, מוסיפים פרמזן או שקדים גרוסים וקליפת לימון מגוררת ומגישים.
אופן הכנה
- בעזרת קולפן ז׳וליינים או מנדולינה או במעבד מזון עם דסקית מתאימה חותכים את הזוקיני לרצועות דקיקות וארוכות.
- במחבת גדולה ורחבה או ווק ומעל אש נמוכה מחממים שמן זית, שום, צ׳ילי ותימין ו/או אורגנו. מחממים לאט ובעדינות כדי שטעמי השום ועשבי התיבול יוטמעו בשמן הזית, בלי שהשום ייחרך.
- מוסיפים את רצועות הזוקיני, מתבלים במלח ופלפל ומגלגלים אותן בתוך הרוטב.
- מחלקים לצלחות, מוסיפים פרמזן או שקדים גרוסים וקליפת לימון מגוררת ומגישים.
הערות
- שקדים גרוסים = קמח שקדים
הערות
- שקדים גרוסים = קמח שקדים
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)