תבשיל צלעות בקר עם דלעת ובצלצלי שאלוט
אין שולחן חג בלי בשר עסיסי בבישול ארוך - מתכון מושלם של תבשיל צלעות בקר עם פטריות, דלעת ובצלצלי שאלוט ברוטב יין אדום וקינמון
אין שולחן חג בלי בשר עסיסי בבישול ארוך - מתכון מושלם של תבשיל צלעות בקר עם פטריות, דלעת ובצלצלי שאלוט ברוטב יין אדום וקינמון
- מעין והדס לפידות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 699.1 קק״ל 4194.6 קק״לפחמימות 17.0 גרם 101.9 גרםשומן 53.8 גרם 323.0 גרםנתרן 186.5 מ״ג 1119.0 מ״גחלבון 30.0 גרם 179.9 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 15.3 גרםשומן רווי 19.3 גרם 115.7 גרםכולסטרול 116.7 מ״ג 700.0 מ״גסידן 39.5 מ״ג 236.8 מ״גברזל 3.7 מ״ג 22.1 מ״גאשלגן 796.7 מ״ג 4780.2 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 38.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה שעהכולל 4 שעות
-
פחמימות17 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 699.1 קק״ל 4194.6 קק״לפחמימות 17.0 גרם 101.9 גרםשומן 53.8 גרם 323.0 גרםנתרן 186.5 מ״ג 1119.0 מ״גחלבון 30.0 גרם 179.9 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 15.3 גרםשומן רווי 19.3 גרם 115.7 גרםכולסטרול 116.7 מ״ג 700.0 מ״גסידן 39.5 מ״ג 236.8 מ״גברזל 3.7 מ״ג 22.1 מ״גאשלגן 796.7 מ״ג 4780.2 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 38.4 מ״גסגור
תבשיל הוא הארוחה הכי מנחמת שיש ומאוד פשוטה להכנה.
בכל שולחן בחגים תמיד ניתן למצוא לפחות מנה חגיגית של בשר בבישול ארוך עם ירקות.
היתרונות התזונתיים שבמנה:
- מנה עשירה בחלבון ובאבץ – צלעות בקר הן מקור מצוין לחלבון, המסייע בבניית שרירים ותפקוד מערכות הגוף, כמו גם לאבץ, החיוני למערכת החיסון.
- שימו לב כי ההמלצה לצריכת בשר אדום של ארגון הבריאות העולמי עומדת על עד 300 גרם בשבוע.
- עשירה בנוגדי חמצון – פטריות מכילות נוגדי חמצון חשובים, כמו סלניום, שמסייעים בהגנה על התאים מפני נזק.
- הדלעת עשירה בוויטמינים וסיבים תזונתיים: מכילה כמות גבוהה של ויטמין A, חשוב לבריאות העיניים והעור, וגם סיבים תזונתיים המסייעים בעיכול.
- בצלצלי השאלוט עוזרים לאיזון רמות הסוכר בזכות תכולת נוגדי חמצון ורכיבים אנטי דלקתיים.
- עשירה בפוליפנולים – היין האדום ברוטב מכיל פוליפנולים, נוגדי חמצון טבעיים, שיכולים לתרום לבריאות הלב.
- הקינמון מוסיף טעם עשיר ומתיקות ללא תוספת סוכר! עלול לסייע בשיפור המטבוליזם ובאיזון רמות הסוכר בדם כאשר משלבים אותו בתזונה היומיומית.
מרכיבים 14 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 4 שעות | קלוריות | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 ק"ג צלעות בקראו נתח מספר 2/5 - חתוכות לקוביות גדולות - בקשו מהקצב לחתוך את הנתח בצורה אידיאלית לפי סיביו
-
2סלסילה או 500 גרם פטריות פורטובלוחתכות לרבעים או שלמות
-
300 גרם דלעתחתוכה לקוביות גדולות
-
2 ראשי שוםמפורקים וקלופים
-
150גרם או 1 סלסילה בצל שאלוטקלופים ללא הראש
-
1כף או 20 גרם רסק עגבניות ללא סוכר
-
3 יחידות מקלות קינמון
-
3/4כוס או 180 מ"ל יין אדום יבש
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1/2 כף פלפל שחור גרוסאו כפית פלפל אנגלי
-
1 צרור טימין טרי4-5 גבעולים
-
2 יחידות עלי דפנה
-
2 גבעולי רוזמריןלא חובה
אופן הכנה
- חותכים את הבשר לקוביות גדולות כנגד כיוון הסיבים, אם הגיע בנתח.
- מחממים שמן זית עד שהסיר לוהט רק עד שיוצא עשן (שימו לב שהשמן לא נשרף) מהסיר וצורבים טוב את נתחי הבשר מכל כיוון (במידה ואין לכם סיר שמתאים לתנור ניתן להעביר לתבנית בטרם הכנסת התבשיל לתנור). אם הסיר לא רחב מספיק, מחלקים את הבשר לשניים וצורבים חצי מהכמות כל פעם. מניחים את הבשר בצד.
- באותו הסיר עם השמן והשומן של הבשר, מטגנים בצלצלי שאלוט וצורבים אותם עד שמקבלים צבע, מוסיפים שום לקראת סוף טיגון הבצל (שלא ישרפו). מוסיפים את הפטריות וצורבים את כל הירקות כמה דקות יחד.
- לאחר שהירקות טוגנו מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים יחד במשך 2-3 דקות.
- מוסיפים לסיר הירקות את הבשר, הדלעת והיין האדום ומבשלים עד שהיין מצטמצם ונהיה מרקם מעט סמיך, כמו סירופ (בערך 10 דקות).
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מוסיפים קינמון, טימין,עלי דפנה ורוזמרין, מכסים במים עד כמעט לכיסוי הבשר (בתנור הבשר צריך להיות כמעט מכוסה במים) ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ב2 ניירות אפייה ומעל אוטמים לחלוטין עם רדיד אלומיניום - הבשר אוהב חום אז נדאג לאטימה טובה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 3 שעות.
- לאחר שהתבשיל מוכן, מוציאים את הסיר מהתנור ומעבירים את הנוזלים שנותרו לסיר קטן עם מסננת כדי שלא יכנסו גבעולי הרוזמרין, טימין, קינמון ועלי דפנה. מצמצמים את הרוטב למרקם סמיך מעט ומגישים עם הבשר. בתיאבון!
אופן הכנה
- חותכים את הבשר לקוביות גדולות כנגד כיוון הסיבים, אם הגיע בנתח.
- מחממים שמן זית עד שהסיר לוהט רק עד שיוצא עשן (שימו לב שהשמן לא נשרף) מהסיר וצורבים טוב את נתחי הבשר מכל כיוון (במידה ואין לכם סיר שמתאים לתנור ניתן להעביר לתבנית בטרם הכנסת התבשיל לתנור). אם הסיר לא רחב מספיק, מחלקים את הבשר לשניים וצורבים חצי מהכמות כל פעם. מניחים את הבשר בצד.
- באותו הסיר עם השמן והשומן של הבשר, מטגנים בצלצלי שאלוט וצורבים אותם עד שמקבלים צבע, מוסיפים שום לקראת סוף טיגון הבצל (שלא ישרפו). מוסיפים את הפטריות וצורבים את כל הירקות כמה דקות יחד.
- לאחר שהירקות טוגנו מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים יחד במשך 2-3 דקות.
- מוסיפים לסיר הירקות את הבשר, הדלעת והיין האדום ומבשלים עד שהיין מצטמצם ונהיה מרקם מעט סמיך, כמו סירופ (בערך 10 דקות).
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מוסיפים קינמון, טימין,עלי דפנה ורוזמרין, מכסים במים עד כמעט לכיסוי הבשר (בתנור הבשר צריך להיות כמעט מכוסה במים) ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ב2 ניירות אפייה ומעל אוטמים לחלוטין עם רדיד אלומיניום - הבשר אוהב חום אז נדאג לאטימה טובה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 3 שעות.
- לאחר שהתבשיל מוכן, מוציאים את הסיר מהתנור ומעבירים את הנוזלים שנותרו לסיר קטן עם מסננת כדי שלא יכנסו גבעולי הרוזמרין, טימין, קינמון ועלי דפנה. מצמצמים את הרוטב למרקם סמיך מעט ומגישים עם הבשר. בתיאבון!
מתכון זה אושר על ידי דיאטניות קליניות מעין והדס לפידות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)